Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε τα στοιχεία για τη χρήση των πυρομαχικών φωσφόρου από το στρατό της Ουκρανίας

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014   7:55:00 π.μ.


Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας δημοσίευσε τα στοιχεία για τη χρήση των πυρομαχικών φωσφόρου από το στρατό της Ουκρανίας
Το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης εκφράζει μια βαθιά ανησυχία λόγω των πολλαπλών περιστατικών χρήσης από τον ουκρανικό στρατό στο έδαφος της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας των βομβών διασποράς και λευκού φωσφόρου μεταξύ άλλων και εναντίον του άμαχου πληθυσμού της χώρας.

Τη δήλωση αυτή έκανε στους δημοσιογράφους ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Βίκτωρ Ποζνίχιρ.
"Το Υπουργείο Αμύνης μελέτησε λεπτομερώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του περί πολλαπλής χρήσης από την Ουκρανία των βομβών διασποράς και λευκού φωσφόρου εναντίον του άμαχου πληθυσμού της χώρας της ", επισήμανε.
Ανάμεσα στα περιστατικά αυτά ο στρατηγός, ειδικότερα, ανέφερε: βομβαρδισμός του Σλαβιάνσκ στις 12 Ιουνίου από τον ουκρανικό στρατό με χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου, χρήση στις 21 Ιουνίου των βομβών λευκού φωσφόρου από την αεροπορία στις πόλεις Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ, βομβαρδισμός στις 24 Ιουνίου με χρήση πυρομαχικών διασποράς και λευκού φωσφόρου στον οικισμό Σεμένοβκα στα ανατολικά περίχωρα του Σλαβιάνσκ, βομβαρδισμός στις 29 Ιουνίου του οικισμού Σεμένοβκα με χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου, βομβαρδισμός στις 7 Ιουλίου του Λισιτσάνσκ με χρήση πυρομαχικών λευκού φωσφόρου και η χρήση στις 23 Ιουλίου από την αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας των βομβών λευκού φωσφόρου στην πόλη Ντονέτσκ.
"Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πυρομαχικά λευκού φωσφόρου χρησιμοποιήθηκαν στις γειτονιές των οικισμών στις οποίες βρισκόταν αποκλειστικά άμαχος πληθυσμός. Όπως βλέπουμε, η ουκρανική πλευρά χρειάζεται όλα αυτά για την ψυχολογική και αποθαρρυντική επίδραση στους ανθρώπους, την επιβολή μεγάλης ζημίας στις κοινωνικές εγκαταστάσεις και στις εγκαταστάσεις των κοινοχρήστων χώρων που δημιουργεί συνθήκες για την εμφάνιση της ανθρωπιστικής καταστροφής ", δήλωσε ο Ποζνιχίρ.
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που καλούνται να προστατεύουν το λαό τους, τον εξουδετερώνουν. Η χώρα την παρούσα στιγμή αισθάνεται τη φρίκη της επίδρασης αυτού του απάνθρωπου μέσου εξουδετέρωσης ", πρόσθεσε ο στρατηγός. Υπενθύμισε ότι από το 1979 με το Πρωτόκολλο III της Γενεύης απαγορεύεται η χρήση των πυρομαχικών λευκού φωσφόρου.
Όπως είπε ο Γενικός Χειρούργος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Νικολάι Εφιμένκο, η χρήση των πυρομαχικών λευκού φωσφόρου φέρει καταστροφικές επιπτώσεις για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.
"Η εμπειρία της στρατιωτικής χειρουργικής πιστοποιεί ότι η χρήση των πυρομαχικών αυτών ξεχωρίζει με ιδιαίτερη επιθετικότητα. Σε περίπτωση που ο λευκός φώσφορος πέσει σε οργανικούς ιστούς, προκαλούνται βαριές φυσικές βλάβες και το αποτέλεσμα της δηλητηρίασης με το φώσφορο είναι ο αργός και επώδυνος θάνατος ", είπε.
Ο Εφιμένκο επισήμανε ότι τα σημάδια χρήσης των πυρομαχικών που περιέχουν φώσφορο είναι γρήγορο έγκαυμα των μαλακών ιστών μέχρι τα κόκαλα και κατά την εισπνοή της καιόμενης μάζας οι πνεύμονες καίγονται. "Ο καπνός που εισήλθε στους πνεύμονες από τις εκρήξεις αυτές προκαλεί πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα το θάνατο. Ως μακροχρόνιες επιπτώσεις της χρήσης αυτών των όπλων είναι αναπηρία μεγάλου βαθμού για τους τραυματίες, η αύξηση του ποσοστού ασθενών με καρκίνο και η γέννηση μη αρτιμελών παιδιών ", ενημέρωσε ο στρατηγός.
"Η γη καμένη με φώσφορο δεν είναι κατάλληλη προς καλλιέργεια για πολλές δεκαετίες, εκτός από αυτό χρειάζονται τεράστια ποσά για την επανακαλλιέργησή της ", πρόσθεσε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ