Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι μαχητές του Λουγκάνσκ κατέλαβαν την πόλη Ποπάσναγια

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014   3:07:00 μ.μ.


Οι μαχητές του Λουγκάνσκ κατέλαβαν την πόλη Ποπάσναγια
Οι μαχητές της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ κατέλαβαν την πόλη Ποπάσναγια. Την είδηση αυτή μετέδωσε το πρακτορείο "Νοβορωσία".

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου στην πόλη εισέβαλαν μερικές εκατοντάδες μαχητές. Επισημαίνεται ότι εκεί δεν υπήρχαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Η πόλη Ποπάσναγια βρίσκεται στα σύνορα με την περιοχή του Ντονέτσκ στα 30 χλμ από το Αρτιόμοβσκ και στα 20 χλμ από το Σατχάνοφ, όπου τώρα δημιουργείται "το εφεδρικό επιτελείο " του αρχηγού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Βαλέρι Μπόλοτοφ.
Στην πόλη μένουν περίπου 20 χιλ. άτομα. Η Ποπάσναγια είναι ένας μεγάλος σιδηροδρομικός κόμβος.
Εντωμεταξύ στο Λουγκάνσκ πυροβολήθηκε από τους εξολοθρευτές το αστικό λεωφορείο με επιβάτες. Σκοτώθηκαν δύο α΄τομα, τέσσερις τραυματίστηκαν, μετέδωσε το γραφείο Τύπου του Συμβουλίου της πόλης Λουγκάνσκ.
Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη την παραμονή, στις 7 Ιουλίου: η πόλη πυροβολήθηκε από το σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων "Grad". Ένα από το βλήματα έπεσε στο αυτοκίνητο, ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν μερικά άτομα που βρίσκονταν μέσα. Η εκτόξευση των 30 πυραύλων επίσης επέφερε ζημιές σε μερικά κτίρια.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ