Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Γεννήθηκε μωρό χωρίς μύτη!

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014   4:27:00 μ.μ.


Γεννήθηκε μωρό χωρίς μύτη!
Το μωρό πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που επηρρεάζει μόλις 40 άτομα!

Η μικρούλα Τέσα, τρελαίνεται να τρέχει, να παίζει και να γελάει όπως τα υπόλοιπα παιδιά. Σε αντίθεση όμως με αυτά, εκείνη δεν έχει μύτη.
Το μωρό που είναι μόλις 17 μηνών, δεν έχει την αίσθηση της όσφρησης αλλά μπορεί να βήχει, να φτερνίζεται ακόμα και να κρυώσει.
Η κατάσταση της είχε γίνει γνωστό όταν ακόμα η μητέρα της ήταν έγκυος στην 20η εβδομάδα οπότε και έκανε υπέρηχο. Τότε ο γιατρός είδε ότι το παιδί δεν είχε μύτη.
«Μόλις είδα το πρόσωπο της κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αλλά η νοσοκόμα φρόντισε να κλείσει γρήγορα την οθόνη.» λέει η μητέρα του κοριτσιού.
Τώρα το μωρό θα είναι σε θέση να αποκτήσει μία μύτη αφού γιατροί θα της τοποθετήσουν ένα καλούπι σε σχήμα μύτης το οποίο θα εισαχθεί από μία τομή που θα γίνει κατά μήκος των ματιών, όπως ακριβώς είναι και οι κανονικές μύτες.
Όταν ήταν 11 εβδομάδων η μικρή Τέσα χειρουργήθηκε προκειμένου να της κάνουν τραχειοστομία αφού δεν ήταν σε θέση να φάει ενώ και το αριστερό της μάτι δεν έχει καθόλου όραση.
«Ελπίζω ότι η ιστορία της Τέσα θα εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει μόνο επειδή είναι διαφορετικό από τα άλλα.»


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ