Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο στρατός άρχισε να διευρύνει τα υπερσύγχρονα συστήματα ελέγχου του διαστήματος

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014   3:08:00 μ.μ.


Ο στρατός άρχισε να διευρύνει τα υπερσύγχρονα συστήματα ελέγχου του διαστήματος
Μέσα στα επόμενα 4 χρόνια τα Στρατεύματα της Εναέριας Διαστημικής Προστασίας θα διευρύνουν στο έδαφος της Ρωσίας ένα δίκτυο από οπτικά συστήματα λέιζερ και ραδιοτεχνικά συστήματα αναγνώρισης των διαστημικών αντικειμένων της νέας γενιάς, αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου των Στρατευμάτων της Εναέριας Διαστημικής Προστασίας με αναφορά στον αρχηγό των στρατευμάτων, υποστράτηγο Αλεξάνδρ Γκολόβκο.

Όπως είπε ο αρχηγός, η εισαγωγή στη λειτουργία των νέων συστημάτων θα επιτρέψει σημαντικά να αυξηθούν οι δυνατότητες των στρατευμάτων της Εναέριας Διαστημικής Προστασίας στον τομέα ελέγχου του διαστημικού περιβάλλοντος, να διευρυνθεί η διαπασών των ελεγχόμενων τροχιών και επί 2−3 φορές να μειωθεί το μέγεθος των διαστημικών αντικειμένων που εντοπίζονται.
Μέχρι το 2018 συνολικά σε μια σειρά από ρωσικές περιοχές προγραμματίζεται να εγκατασταθούν πάνω από 10 συστήματα ελέγχου του διαστημικού περιβάλλοντος της νέας γενιάς.
Τώρα εξειδικευμένα ραδιοτεχνικά μέσα, οπτικά μέσα λέιζερ και οπτικοηλεκτρονικά επίγεια μέσα του ρωσικού συστήματος ελέγχου του διαστημικού περιβάλλοντος βρίσκονται στον οπλισμό του Γενικού Κέντρου Αναχαίτισης της διαστημικής κατάστασης και επιτρέπουν να εξασφαλίζεται ο παγκόσμιος έλεγχος στο διαστημικό περιβάλλον γύρω από τον πλανήτη. Βοηθούν στην αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από το διάστημα, στην λειτουργία των ρωσικών διαστημικών συσκευών και στην εκτίμηση των κινδύνων που αφορούν στην τεχνογόνο μόλυνση του διαστημικού περιβάλλοντος.
Μία από τις υποθέσεις του Γενικού Κέντρου της Αναχαίτισης της διαστημικής κατάστασης είναι η τήρηση του Γενικού Καταλόγου των διαστημικών αντικειμένων που προορίζεται για μακρόχρονη φύλαξη των πληροφοριών της αναμέτρησης, των ραντάρ, οπτικών, ραδιοτεχνικών και άλλων πληροφοριών για τα διαστημικά αντικείμενα τεχνητής προέλευσης σε ύψη από 120 χλμ μέχρι 40 χιλιάδες χλμ. Καθημερινά το προσωπικό των πληρωμάτων μάχης του Γενικού Κέντρου Αναχαίτισης της διαστημικής κατάστασης για την τήρηση του καταλόγου αυτού γίνεται επεξεργασία σε πάνω από 60 χιλιάδες μετρήσεις.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ