Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Ουκρανοί εξολοθρευτές βομβάρδισαν πάλι το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014   3:07:00 μ.μ.


Οι Ουκρανοί εξολοθρευτές βομβάρδισαν πάλι το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ
Οι Ουκρανοί στρατιώτες τη νύχτα της Παρασκευής, της 25ης Ιουλίου, ξανάρχισαν τους βομβαρδισμούς του Ντονέτσκ. Οι κάτοικοι της πόλης αναφέρουν ότι στις νότιες και δυτικές περιοχές της πόλης όλη τη νύχτα ακούγονταν ήχοι των εκτοξεύσεων των πυραύλων και οι εκρήξεις.

Οι μάχες γίνονται για το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου βρίσκονται σε αποκλεισμό τα τμήματα των Ουκρανών στρατιωτών. Εκεί προσπαθεί να εισβάλει η ενίσχυση του στρατού. Οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις κοντινές γειτονιές της πόλης και προσπαθούν να καταλάβουν το χωριό Πεσκί που θα τους επιτρέψει να ανοίξουν πρόσβαση στο αεροδρόμιο. Εκτός από αυτό, το ουκρανικό πυροβολικό χτυπά την περιοχή Πετρόβσκι του Ντονέτσκ και τον γειτονικό περιφερειακό οικισμό Μάρινκα οι οποίοι παραμένουν υπό τον έλεγχο της λαϊκής επιστράτευσης.
Οι αρχές του Ντονέτσκ αναγκάστηκαν να ανακαινίσουν τα καταφύγια της σοβιετικής εποχής για να προστατέψουν τους κατοίκους της πόλης κατά τους βομβαρδισμούς. Τα καταφύγια καθάρισαν, πέρασαν φως και νερό, έφεραν στρώματα, παπλώματα και τρόφιμα. Το ένα καταφύγιο μπορεί να δεχτεί μέχρι 500 άτομα.
Και στην περιοχή του Λουγκάνσκ οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη Σεβεροντονέτσκ. Συνεχίζονται οι μάχες για το κοντινό Λισιτσάνσκ. Πριν την επίθεση οι στρατιώτες πυροβόλησαν την πόλη από το σύστημα "Grad" και για το λόγο αυτό στην πόλη έχει διακοπή ρεύματος και υδροδότησης. Οι μαχητές της επιστράτευσης εντωμεταξύ διεξήγαγαν επιτυχείς επιθέσεις στις θέσεις του ουκρανικού στρατού στα περίχωρα του οικισμού Γκεοργκίεβκα και του χωριού Μπαχμούτοβκα, όπου κατέστρεψαν μερικά τανκς, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός "Ρωσία 24".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ