Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Μπαμ" με Ερίκ Αμπιντάλ ο Ολυμπιακός!

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014   9:51:00 π.μ.


Ο Μίτσελ ήθελε έναν ηγέτη στην άμυνα, έναν Μέλμπεργκ  και ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ερίκ Αμπιντάλ και φέρνει στην Ελλάδα τον Γάλλο αμυντικό, που πέρυσι αγωνίστηκε στη Μονακό , με 31 συμμετοχές και έχει σπουδαία θητεία σε Λιόν και Μπαρτσελόνα.
Οι ερυθρόλευκοι συμφώνησαν με τον πολύπειρο Γάλλο αμυντικό, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Μονακό ύστερα από μία σπουδαία αθλητική διαδρομή.
Παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Μονεγάσκους, ο Ολυμπιακός θα πληρώσει ένα μέρος του συμβολαίου για να τον φέρει  στο Λιμάνι.
Είναι πολύ προχωρημένο το θέμα.
Σε βαθμό που ο Αμπιντάλ να αναμένεται στην χώρα μας ακόμη και σήμερα, το πιθανότερο όμως το Σάββατο.
Να έρθει για να υπογράψει στους Ερυθρόλευκους και να φύγει για το Ζέεφελντ την Τρίτη, ώστε να συμμετάσχει κανονικά στην προετοιμασία.
Η ιστορία της μεταγραφής
Όταν ο  Μίτσελ διαπίστωσε  ότι δεν «γίνεται» να μείνει ο Μαρκάνο, άλλαξε την πολιτική του  με παίκτες μεγάλης ηλικίας και για την άμυνα ζήτησε έναν ηγέτη,  που δίπλα του θα αναδειχθεί  περισσότερο ο Κώστας Μανωλάς και ο Δημήτρης Σιόβας, ενώ υπάρχει ο Αβραάμ για τη θέση του δεξιού στόπερ.
Μιλώντας για τον Εντινγκά με την Μονακό, βρέθηκαν μπροστά στην  περίπτωση Αμπιντάλ,  μίλησαν με τον Μίτσελ, πήραν το «οκ» και έβαλαν τον Κριστιάν Καρεμπέ να μιλήσει μαζί του για να τον πείσει.
Ο ρόλος του Ζαρντίμ
Σύμμαχος τους  και ο τέως προπονητή του  Ολυμπιακού Λεονάρντο Ζαρντίμ που είπε στον παίκτη «Να πας στον Ολυμπιακό. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα" και Αμπιντάλ  είπε την Πέμπτη το «ναι».
Στην Εθνική Γαλλίας  έκανε 67 συμμετοχές, τις 4 από τις συνολικά 67 του τη σεζόν που έφυγε, αφού έπαιξε ως και τα μπαράζ της πρόκρισης για το Μουντιάλ, με την Ουκρανία. Δεν έρχεται ως «πρώην» και βέβαια δεν χρειάζεται να αναφέρουμε  ότι δεν υφίσταται πλέον  το θέμα με την υγεία του.  Αν είχε ακόμη κάποιο πρόβλημα, προφανώς πέρσι δεν θα έπαιζε σε 31 παιχνίδια!
Η ανακοίνωση της Μονακό
Πριν από λίγες ώρες η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Ερίκ Αμπιντάλ αλλά και του Ρικάρντο Καρβάλιο! Τέσσερα εκατομμύρια  ευρώ ετησίως έπαιρνε στο Πριγκιπάτο, ποσό που δεν μπορούσε  να δώσει ο Ολυμπιακός  και προφανώς  η Μονακό καλύπτει τη «διαφορά» ανάμεσα στις αποδοχές που θα δώσει στον Γάλλο ο πρωταθλητής.
Ο Μίτσελ ήθελε έναν ηγέτη στην άμυνα και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γάλλου διεθνή, ο οποίος για μία εξαετία φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κατακτώντας μεταξύ άλλων και δύο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο παρελθόν πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας με το συκώτι του, αλλά κατάφερε να επιστρέψει πιο δυνατός σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Άλλωστε, μιλάμε για έναν παίκτη με 67 συμμετοχές στην Εθνική Γαλλίας. Πέρυσι, έπαιξε σε 26 ματς της Ligue 1 με τη Μονακό. Στην καριέρα του, ο Αμπιντάλ έχει δύο περάσματα από τη Μονακό (2000-2002, 2013-2014), ενώ έχει αγωνιστεί και σε Λιλ (2002-2004), Λιόν (2004-2007), Μπαρτσελόνα (2007-2013).
Και ο Κασάμι
Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόκτηση του Κασάμι, αφού τα έχει βρει με τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται να υπογράψει την Παρασκευή.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ