Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

"Αριβεντέρτσι" Κόντε που αποχώρησε από τη Γιουβέντους

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014   9:12:00 π.μ.


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Γιουβέντους αποτελεί ο Αντονιο Κόντε, ο οποίος παραιτήθηκε από την πρωταθλήτρια Ιταλίας, έπειτα με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του (συνέντευξη στην ιστοσελίδα του συλλόγου).
Ο 44χρονος Ιταλός προπονητής βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της «Μεγάλης Κυρίας» τα τελευταία τρία χρόνια και κρίνεται απόλυτα επιτυχημένος από το έργο του, αφού κατέκτησε τρεις συνεχείς φορές το Campionato.
Ο Κόντε το απόγευμα της Τρίτης (15/07) δεν έδωσε το «παρών» στην προπόνηση της «Γιούβε», την οποία έκανε ο βοηθός του, όμως, τις τελευταίες ημέρες όλα έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες το μέλλον του είχε τεθεί σε αμφιβολία, όταν ο ίδιος ζήτησε εγγυήσεις από τη διοίκηση σχετικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, ώστε να εξασφαλιστούν «κινήσεις» που θα έκαναν την ομάδα ανταγωνιστική στο Champions League.
Τελικά, ο 45χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε συμβόλαιο και για τη σεζόν 2014-15, αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης από τη διοίκηση και προτίμησε να αποχωρήσει, δείχνοντας προφανέστατα ότι δεν πείστηκε από το πλάνο που του παρουσίασε η ομάδα του Τορίνου:
«Πρέπει να ανακοινώσω την απόφασή μου να τερματίσω το συμβόλαιό μου με την Γιουβέντους, το οποίο μας ένωνε για αυτή τη σεζόν. Υπήρξε μεγάλη σκέψη για αυτή την απόφαση. Ας πούμε ότι το να νικάς είναι το πιο δύσκολο απ' όλα, όπου και αν είσαι. Μία ομάδα με τόσο μεγάλο πρεστίζ και ιστορία σαν την Γιουβέντους, είναι υποχρεωμένη να νικά πάντα, οπότε είναι δύσκολο. Παρόλα αυτά, κάποιος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίζει και να είναι επιτυχημένος επιβιώνει και νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει», είπε μεταξύ άλλων ο Κόντε, ενώ σε ερώτηση για την επόμενη δική του μέρα, απάντησε: «Θα το σκεφτώ»!
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, μέσω επιστολής του στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε στα ρεκόρ και τους τίτλους που κατέκτησε η «Κυρία» με τον Κόντε στο «τιμόνι», τον ευχαρίστησε και κατέληξε ότι ο σύλλογος είναι αναγκασμένος να γυρίσει σελίδα αναφορικά με την τεχνική ηγεσία.
Όσο για τον αρχηγό της «Γιούβε», Τζίτζι Μπουφόν, είπε λίγα, αλλά έδωσε το στίγμα: «Χωρίς αυτόν η ομάδα χάνει πολλά. Πλέον είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί και χωρίς εκείνον».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ