Ροη ειδησεων

Αργή αλλά σταθερή η πρόοδος της υγείας του Σουμάχερ

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014   9:10:00 π.μ.


Αργή αλλά σταθερή η πρόοδος της υγείας του Σουμάχερ
Επικοινωνεί κανονικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του - «Σε άτομα που έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως ο Σουμάχερ, η ανάρρωση απαιτεί πολλά χρόνια» εκτιμά ο  νευρολόγος χειρούργος, Peter Hamlyn

Αισιοδοξία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του Michael Schumacher, καθώς ο παγκόσμιος πρωταθλητής της «Formula 1» φαίνεται πως επικοινωνεί κανονικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, o Γερμανός πιλότος, ο οποίος νοσηλεύεται για 7ο συνεχόμενο μήνα, διατηρεί επαφή με τα συγγενικά του πρόσωπα. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί δεν είναι σίγουροι εάν θα καταφέρει να επανέλθει 100%.
«Αυτό που βασανίζει τον κόσμο είναι το ίδιο που βασανίζει και την οικογένεια του: η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, σχεδόν αβέβαιη. Κι όσον αφορά σε άτομα που έχουν υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπως ο Schumacher, η ανάρρωση απαιτεί πολλά χρόνια» εκτιμά ο  νευρολόγος χειρούργος, Peter Hamlyn.
«Οι πρώτοι μήνες είναι κρίσιμοι για το κατά πόσο θα καταφέρει ή όχι να αναρρώσει, αλλά να βγει αλώβητος και ζωντανός από τη δοκιμασία αυτή. Όσο περνάει ο καιρός, πλέον το ερώτημα δεν είναι αν θα καταφέρει να επιβιώσει, αλλά πόσο ποιοτική θα είναι η επιβίωση του για τα επόμενα χρόνια» υποστηρίζει εν συνεχεία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ