Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι εξολοθρευτές προσπαθούν να διαφύγουν από τον αποκλεισμό κοντά στο Λουγκάνσκ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014   2:15:00 μ.μ.


Οι εξολοθρευτές προσπαθούν να διαφύγουν από τον αποκλεισμό κοντά στο Λουγκάνσκ
Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, η λαϊκή επιστράτευση από τις πέντε η ώρα το πρωί διεξάγει διευρυμένη επίθεση στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς στο Σαούρ-Μογκίλα και το Στεπάνοβκα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. 

Έγιναν χτυπήματα των τανκς, των όλμων και χτυπήματα με αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους στο σημείο ελέγχου της Εθνικής Φρουράς που βρισκόταν κοντά στο χωριό Μαρίνοβκα. Τα πυρά διεξάγονταν πάνω από μία ώρα. Τώρα η μάχη συνεχίζεται ήδη στην περιοχή του οικισμού Ταράνι, όπου η λαϊκή επιστράτευση συνεχίζει να επιτίθεται τις δυνάμεις της χούντας. Τα πυρά κατά των θέσεων των Ουκρανών εξολοθρευτών διεξάγονται από όλμους, τανκς καθώς και με αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους.
Δύο ουκρανικά βλήματα που εκτοξεύτηκαν από το ουκρανικό συνοριακό σημείο διέλευσης "Μαρίνοβκα", εξερράγησαν στο έδαφος της Ρωσίας στην περιοχή του σημείου διέλευσης των ρωσικών συνόρων " Κούιμπισσεφ". Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της Νότιας τελωνειακής διεύθυνσης. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI, οι υπάλληλοι του σημείου διέλευσης απομακρύνθηκαν λόγω των εκρήξεων.
Όπως αναφέρει ο αρχηγός της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ, τα τμήματα εξολοθρευτών που βρέθηκαν στον αποκλεισμό, "χαοτικά με άτακτες κολώνες άρχισαν να κινούνται προς διαφυγή από τον κλοιό. Η λαϊκή επιστράτευση τώρα ασκεί μέτρα αντιμετώπισης της διαφυγής των εχθρικών στρατευμάτων από τον κλοιό ".
Ο στρατιώτης της δεύτερης μοίρας της 72ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης μεραρχίας του ουκρανικού στρατού Αλεξάνδρ στον αέρα του σταθμού Espresso.TV  μίλησε για τρομερή κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων στο Λουγκάνσκ. Όπως είπε, στην περιοχή Ιζβάρινο κοντά στο Κρασνοντόν το τμήμα του καταστράφηκε εντελώς. "Δεν έχουμε μηχανήματα, δεν έχουμε καύσιμα, δεν έχουμε τρόφιμα. Μας πυροβολούν από το σύστημα "Grad". Μείναμε από όλη της ταξιαρχία μόλις μερικά άτομα ", είπε ο στρατιώτης. Όπως είπε, οι εναπομείναντες Ουκρανοί στρατιώτες μένουν σε ένα δασάκι, επειδή δεν έχουν πού να αποχωρήσουν. Δήλωσε ότι τα νώτα της μεραρχίας επίσης βομβαρδίστηκαν. "Δεν έμεινε κανένας τον οποίο θα μπορούσαν να στείλουν εδώ. Όλες οι γειτονικές ταξιαρχίες αποχώρησαν. Βρεθήκαμε στον κλοιό. Για να φύγουμε, πρέπει να σπάσουμε τον κλοιό αυτό ", είπε ο νεαρός. "Δεν είμαστε καν σε άμυνα, ηττούμαστε. Όλα τα μηχανήματά μας καταστρέφουν με αντιαρματικούς πυραύλους ".
Την ίδια στιγμή στα δυτικά της Ουκρανίας συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των μητέρων των στρατιωτών και των γυναικών τους οι οποίες είναι εναντίον της αποστολής των αντρών στην περιοχή της Νοβορωσίας. Στις 15 Ιουλίου από το στρατιωτικό τμήμα της Τερνόπολης με σκάνδαλο έφευγαν δύο φορτηγά με μαχητές της ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας. Οι συγγενείς των στρατιωτών δεν άφηναν τα αυτοκίνητα να φύγουν, αναποδογύρισαν έναν κάδο με σκουπίδια και μετά άρχισαν να ξαπλώνουν οι ίδιοι κάτω στις ρόδες. Οι γυναίκες έκλαιγαν και ούρλιαζαν. Οι στρατιωτικοί παραμέρισαν με βία τις μητέρες που έκλαιγαν και δημιούργησαν έναν ζωντανό διάδρομο για να περάσουν τα φορτηγά. «Πάμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα, μη μας χαλάτε το μαχητικό μας πνεύμα», ησύχαζαν τις γυναίκες. Την παραμονή οι μητέρες των στρατιωτών εφημέρευαν στο σημείο ελέγχου του στρατώνα της ταξιαρχίας για να μην αφήσουν να φύγουν οι γιοι τους στον πόλεμο.
«Κάποιος βγάζει λεφτά και οι δικοί μας γιοι πεθαίνουν. Και μάλιστα κατά το πλείστον πεθαίνουν τα παιδιά από τη Δυτική Ουκρανία. Πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος αυτός και να γυρίσουν όλα τα παιδιά σπίτι», έκλαιγε η μητέρα ενός στρατιώτη Γκαλίνα Ιβάνοβνα.
Το αρχηγείο της ταξιαρχίας της Τερνόπολης διαβεβαιώνει ότι οι στρατιώτες δεν πάνε στη Νοβορωσία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ