Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στο Διαδίκτυο η επιστολή του Ναλιβάιτσενκο προς τον Ποροσσένκο για την ομαδική λιποταξία

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014   9:00:00 π.μ.


Στο Διαδίκτυο η επιστολή του Ναλιβάιτσενκο προς τον Ποροσσένκο για την ομαδική λιποταξία
Στο Διαδίκτυο εμφανίστηκε η επιστολή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας Βαλεντίν Ναλιβάιτσενκο προς τον Πρόεδρο της χώρας Πιότρ Ποροσσένκο για την ομαδική λιποταξία στο στρατό της Ουκρανίας.

Τα μεγέθη της λιποταξίας στο στρατό της Ουκρανίας θέτουν την ερώτηση τη συνέχεια της λεγόμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.
«Κατά την περίοδο από τις 14 έως τις 19 Ιουλίου 2014 σημειώνεται η καταστροφική αύξηση (επί 3473 άτομα, 47%) του αριθμού των λιποτακτών από τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας σε σύγκριση με τους ανάλογους δείκτες της προηγούμενης εβδομάδας (1847 άτομα, 25%).
Πέραν τούτου, κατά την περίοδο αυτή αυξήθηκε ο αριθμός των χαμένων (1344 άτομα, 47%, προηγούμενη εβδομάδα – 344 άτομα, 10%)», λέγεται στο έγγραφο.
Ως λόγο της ομαδικής λιποταξίας ο Ναλιβάιτσενκο θεωρεί την ενεργοποίηση των δυνάμεων της αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και το μεγάλο αριθμό των απωλειών ανάμεσα στο προσωπικό του ουρανικού στρατού.
Εάν η αρνητική τάση θα διατηρηθεί, τα 2/3 των τμημάτων του στρατού της Ουκρανίας θα πάψουν να υπάρχουν σε μερικές μέρες. Ο Ναλιβάιτσενκο προτείνει να απομακρυνθούν τα στρατεύματα σε ασφαλή εδάφη για να ξαναρχίσουν την επίθεση μετά την ανασυγκρότηση.
Στο έγγραφο φαίνεται η υπογραφή του Ποροσσένκο ο οποίος διατάσσει να συνεχίζεται η επιχείρηση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ