Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σλαβιάνσκ: Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε τα ομαδικά πυρά

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014   12:01:00 μ.μ.


Σλαβιάνσκ: Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε τα ομαδικά πυρά
Τα τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού μπήκαν στον οικισμό.

Νικολάεβκα σε απόσταση των 15 χιλιόμετρων από το Σλαβιάνσκ. Στο Νικολάεβκα που βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό από την Εθνική Φρουρά, γίνονται σκληρές μάχες. Με βοήθεια των τανκς και της αεροπορίας το Κίεβο προσπαθεί να σπάσει την αντίσταση της λαϊκής επιστράτευσης. Μέσω από το Νικολάεβκα περνούσε ο μοναδικός δρόμος ο οποίος ένωνε το Σλαβιάνσκ με τον έξω κόσμο.
Οι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πυροβολισμό υπέστησαν γειτονιές με πολυκατοικίες, πλήρως καταστράφηκαν πέντε πολυκατοικίες. Υπάρχουν νεκροί και τραυματισμένοι. Επίσης οι Ουκρανοί στρατιώτες κατέστρεψαν τον σταθμό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Νικολάεβκα, τα βλήματα έπεσαν στα σχολεία και το νηπιαγωγείο. Πάνω από την πόλη πετάνε αεροπλάνα, δεν υφίσταται δυνατό να φύγει κανείς από το Νικολάεβκα, αναφέρει η κάτοικος του οικισμού.
«Κάτω από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας σκοτώθηκε μια 40χρονη γυναίκα, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην οδό Μίρα. Εκεί καταστράφηκε μία είσοδος της πολυκατοικίας από το ισόγειο μέχρι τον τέταρτο όροφο. Στο τοπικό σχολείο έσπασαν πόρτες και παράθυρα. Στο νηπιαγωγείο το βλήμα επίσης έσπασε όλα τα τζάμια. Η πόλη βρίσκεται σε αποκλεισμό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από τον οικισμό. Κάθονται στα σπίτια και στα υπόγεια, κυριαρχεί μεγάλος φόβος», ανέφεραν στο νοσοκομείο.
Ο αρχηγός της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ δήλωσε ότι το Κίεβο αγόρασε περίπου 20 διαφορετικά αεροσκάφη σοβιετικής παραγωγής στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία. Επίσης αγοράζονται σοβιετικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ