Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ξέχασαν την ελληνική παιδεία στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση στις ΗΠΑ!

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014   11:53:00 π.μ.



Την πλέον αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως στην πρόσφατη 42η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στις ΗΠΑ δεν ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση για το θέμα της ελληνικής παιδείας!

Σχετικό σχόλιο υπάρχει στη στήλη "Μια στο καρφί… και μια στο πέταλο" του ομογενειακού φορέα ενημέρωσης greeknewsonline.com. Δείτε τι αναφέρει ο γράφων:

 

"Ψάχναμε και ξαναψάχναμε να βρούμε στο πρόγραμμα της Κληρικολαϊκής πότε θα συνεδρίαζε η επιτροπή ελληνικής παιδείας, ρωτούσαμε και τους αρμόδιους, αλλά δήλωναν άγνοια. Μέχρι που διαπιστώσαμε ότι δεν είχε προγραμματιστεί. Θέλετε οι διαμαρτυρίες αντιπροσώπων, θέλετε τα δημοσιεύματα στον ομογενειακό τύπου, προκάλεσαν παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου που ζήτησε από τον διευθυντή Παιδείας να διευθετήσει μία συζήτηση διάρκειας μιάμιση ώρας, στην οποία αρχικά παρουσιάστηκαν από τη διευθύντρια του γραφείου Αμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, Μαρία Μακεδών οι εξετάσεις ελληνικής γλώσσας και τα σχετικά σεμινάρια των δασκάλων και στη συνέχεια ο διευθυντής του Γραφείου Παιδείας, Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος τα νέα βιβλία ελληνικών.

Περιττό να επισημάνω ότι και ο δρ. Ευθυμιόπουλος κι ο δρ. Στιβ Γουνάρδης, που έχει την ευθύνη της ελληνικής παιδείας στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, δεν ήταν παρόντες στην παρουσίαση της κ. Μακεδών. Ενώ από το ακροατήριο (15 άτομα στο πρώτο ήμισυ της παρουσίασης και άλλα τόσα στο υπόλοιπο) μόνο η διευθύντρια του σχολείου του Φλάσινγκ Αθηνά Κρομμύδα (ίσως κι 1-2 ακόμη) παρακολούθησαν και τα δύο σκέλη."
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ