Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014   10:00:00 μ.μ.


Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματαΧειρότερες από πέρσι οι επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα, οδηγούν σε συγκράτηση των βάσεων - Στα αγγλικά αρίστευσε μόλις το 1,66% - Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων
Ανασχετικά στην άνοδο των βάσεων σε σχολές όπως η αρχιτεκτονική και οι ξένες φιλολογίες, αναμένεται να λειτουργήσουν οι βαθμοί στα ειδικά μαθήματα, καθώς, όπως προκύπτει από την στατιστική ανάλυση, οι επιδόσεις των υποψηφίων είναι χειρότερες φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο γραμμικό σχέδιο φέτος αρίστευσε το 3,75% των υποψηφίων από 8,75% πέρυσι. Από 15- 18 έγραψε το 23,06% των μαθητών (34,94 πέρυσι). Στα αγγλικά αρίστευσε μόλις το 1,66% (5,22% πέρυσι), ενώ από 15- 18 έγραψε το 18,33% (25,52% πέρυσι).
Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι ο ρυθμός υποβολής είναι έως τώρα ιδιαίτερα χαμηλός και καλεί τους υποψήφιους να προβούν σύντομα στην οριστικοποίηση του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, ώστε να αποφευχθούν πιθανά τεχνικά προβλήματα στις οριστικοποιήσεις, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος τις τελευταίες ημέρες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ