Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πούτιν: Συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας την αύξηση του αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014   12:14:00 μ.μ.


Πούτιν: Συζήτησε με το Συμβούλιο Ασφαλείας την αύξηση του αριθμού προσφύγων από την Ουκρανία
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν πριν την αναχώρησή του στη Λατινική Αμερική συζήτησε με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την κατάσταση στην Ουκρανία και την αύξηση του αριθμού προσφύγων που φτάνουν στη Ρωσία, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, ιδιαίτερα με φόντο την συνεχή αυξανόμενη ροή των προσφύγων που φτάνουν στη Ρωσία από το έδαφος της χώρας αυτής. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην έναρξη της επίσκεψης του Προέδρου της Λατινικής Αμερικής.
Η ροή των προσφύγων από τα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας στη Ρωσία αυξήθηκε πολύ από τον Ιούνιο με φόντο τις πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών της ανεξαρτησίας του Ντονμπάς και των ουκρανικών δυνάμεων.
Καθημερινά τα ρωσικά σύνορα διασχίζουν μερικές χιλιάδες άτομα. Τους πρόσφυγες δέχονται πάνω από πενήντα ρωσικές περιοχές. Το βασικό κύμα έρχεται στην περιοχή του Ροστόφ που συνορεύει με την Ουκρανία και εκεί ήδη διαμένουν περίπου 30 χιλιάδες κάτοικοι της Ουκρανίας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας στις 11-16 Ιουλίου θα επισκεφτεί τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, ειδικότερα την Κούβα, την Αργεντινή και τη Βραζιλία.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ