Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι Ουκρανοί εξολοθρευτές ετοιμάζονται να πυροβολήσουν το Λουγκάνσκ

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014   8:04:00 μ.μ.


Οι Ουκρανοί εξολοθρευτές ετοιμάζονται να πυροβολήσουν το Λουγκάνσκ
Κοντά στο Λουγκάνσκ οι εξολοθρευτές εγκαθιστούν τα συστήματα πολλαπλής εκτοξεύσεως πυραύλων «Grad». Το αναφέρει το γραφείο Τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

«Σύμφωνα με τα τελευταία άμεσα δεδομένα σήμερα στο πρώτο μισό της ημέρας ο εχθρός εγκατέστησε στις περιοχές των οικισμών Στουκάλοβα, Μπάλκα, Ομπόζνοε και Χτιστόβοε τρία συστήματα πολλαπλής εκτοξεύσεως πυραύλων “Grad”. Δύο συστήματα έχουν τον στόνο το Λουγκάνσκ και άλλο ένα τον οικισμό Λουγκάνσκαγια. Τα συστήματα συνοδεύτηκαν από BTR, 10 φορτηγά, μινιβάν και Ι.Χ.», ανέφεραν στο γραφείο Τύπου.
Με απαίτηση να σταματήσουν οι πολεμικές συγκρούσεις και άμεσα να καθίσουν στο τραπέζι συνομιλιών απευθύνθηκε «προς όλες τις πλευρές της πολεμικής σύγκρουσης» ο δήμαρχος του Λουγκάνσκ Σεργκέι Κράβτσενκο.
«Σήμερα ο πόλεμος ήρθε στα σπίτια των άμαχων κατοίκων του Λουγκάνσκ, οι πολεμικές συγκρούσεις διεξάγονται στους δρόμους, σκοτώνονται άνθρωποι, τα βλήματα καταστρέφουν πολυκατοικίες και σχολεία. Ο πυροβολισμός της πόλης με πληθυσμό σχεδόν μισό εκατομμύριο είναι έγκλημα κατά του λαού τους», λέγεται στην ανακοίνωση του επικεφαλής της διοίκησης της πόλης που διέδωσε σήμερα το γραφείο Τύπου του Συμβουλίου της πόλης Λουγκάνσκ. Στην έκκλησή του ο Κράβτσενκο απαίτησε «να πάψουν άμεσα να καταστρέφουν την πόλη και του κατοίκους της».
Εντωμεταξύ, το σημείο διέλευσης «Ντονέτσκ» (περιοχή του Ροστόφ στη Ρωσία) στα σύνορα της Ρωσίας την Παρασκευή υπέστη βομβαρδισμούς, ανέφερε στο πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΩΟΣΤΙ η πηγή στα όργανα των στρατιωτικών δυνάμεων.
«Στην περιοχή του σημείου διέλευσης «Ντονέτσκ» της περιοχής του Ροστόφ έγιναν μερικές εκρήξεις. Τα βλήματα έπεσαν από το έδαφος της Ουκρανίας», είπαν στο πρακτορείο.
Είναι τουλάχιστον τέταρτη φορά που πυροβολούν το ρωσικό έδαφος από την πλευρά της Ουκρανίας. Δύο φορές πυροβολήθηκε το σημείο διέλευσης «Νοβοσάχτινσκ», μία φορά το σημείο διέλευσης «Γκούκοβο».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ