Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Απομακρύνουν τους κατοίκους της πόλης Μάρινκα λόγω των πυροβολισμών του ουκρανικού στρατού

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014   10:09:00 μ.μ.


Απομακρύνουν τους κατοίκους της πόλης Μάρινκα λόγω των πυροβολισμών του ουκρανικού στρατού
Η κυβέρνηση της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ άρχισε την εκκένωση των άμαχων κατοίκων από τη Μάρινκα και τις κοντινές περιοχές του Ντονέτσκ, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS με αναφορά στη δήλωση του πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλεξάνδρ Μποροντάι.

"Απομακρύνουμε πρώτα από όλα τα παιδιά. Οι πρόσφυγες κατευθύνονται στη Ρωσία. Προς το παρόν πρόκειται για μερικές εκατοντάδες άτομα," διευκρίνισε.
Τη νύχτα του Σαββάτου στα δυτικά του Ντονέτσκ οι ουκρανικές δυνάμεις πυροβόλησαν την πόλη Μάρινκα. Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν 30 άμαχοι κάτοικοι, έχουν μεγάλες βλάβες τα εργοστάσια παραγωγής ζωωτροφών, γαλακτοκομικών προϊόντων, λάστιχων αυτοκινήτου και ο σταθμός φιλτραρίσματος. Λόγω της βλάβης στη δεξαμενή τροφοδότησης υδραγωγείου στην πόλη έχει διακοπή νερού.
Όπως είπε ο Μποροντάι, πολλοί κάτοικοι φεύγουν από την περιοχή των πολεμικών συγκρούσεων μόνοι του με δημόσια και ιδιωτικά μέσα μεταφοράς. Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να πυροβολεί τη Μάρινκα.
Νωρίτερα ο Αλεξάνδρ Μποροντάι δήλωσε ότι "είναι δυνατή ή εκκένωση 100 χιλιάδων ατόμων από μερικές περιοχές του Ντονέτσκ ". Όπως είπε, από τη στιγμή της έναρξης του πολέμου στα ανατολικά της Ουκρανίας από την περιοχή του Ντονέτσκ έφυγαν πάνω από 70 χιλιάδες άμαχοι κάτοικοι.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ