Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η πολυπόθητη εκτόξευση του πυραύλου "Angara" άνοιξε νέες προοπτικές

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014   3:51:00 μ.μ.


Η πολυπόθητη εκτόξευση του πυραύλου
Τα στρατεύματα της διαστημικής εναέριας άμυνας της Ρωσίας επιτυχώς εκτέλεσαν την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του ολοκαίνουργιου πυραύλου "Angara-1.2PP" ελαφριάς τάξεως, του πρώτου οικολογικού φορέα που σχεδιάστηκε στη χώρα στο διάστημα μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο γραφείο Τύπου του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας.

«Τέσσερα λεπτά μετά την εκτόξευση στην προγραμματισμένη περιοχή πάνω από το νότιο μέρος της θάλασσας του Μπάρεντσεφ έγινε η απαγκίστρωση του πρώτου ορόφου και η αποβολή του περιβλήματος της κεφαλής του διαστημικού πυραύλου "Angara-1.2ΡΡ". Τον καθορισμένο χρόνο, στις 16:08, έκλεισε ο κινητήρας εκκίνησης του δεύτερου ορόφου του διαστημικού πυραύλου "Angara-1.2PP”. 21 λεπτά μετά την εκτόξευση η προσομοίωση του μόνιμου ωφέλιμου φορτίου με το δεύτερο όροφο έπεσε στην προγραμματισμένη περιοχή του χώρου δοκιμών "Kura" στη χερσόνησο Καμτσάτκα σε απόσταση των 5700 χιλιομέτρων από τον τόπο εκτόξευσης ", διευκρίνισαν στο Υπουργείο Αμύνης.
Ο πύραυλος έπρεπε να πετάξει στις 27 Ιουνίου, όμως 79 δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση λειτούργησε το αυτόματο σύστημα αναβολής της εκτόξευσης.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν συνεχάρη με την επιτυχή εκτόξευση του πυραύλου τους σχεδιαστές, μηχανικούς και όλους τους ειδικούς που ετοίμαζαν την εκτόξευσή του.
Ο πύραυλος "Angara" είναι η νέα γενιά διαστημικών πυραύλων. Η οικογένεια "Angara" αποτελείται από πυραύλους ελαφριάς τάξεως "Angara-1.2" (βάρος κατά την εκτόξευσης 171 τόνοι, ικανότητα μεταφοράς φορτίου 3,8 τόνοι), μεσαίας τάξεως - "Angara-А3" (481 τόνοι και 1-14,6 τόνοι) και βαριάς τάξεως "Angara-А5" (773 τόνοι και 3-24,5 τόνοι), "Angara-А7" (1133 τόνοι και 7,6-35 τόνοι).
Αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή στην τροχιά ενός ευρείου φάσματος διάφορων διαστημικών μηχανημάτων, δορυφόρων, διαστημόπλοιων και αυτόματων διαπλανητικών σταθμών.
Οι μοναδικές τεχνικές προτάσεις του "Angara" θα επιτρέψουν από το ίδιο σύστημα εκτόξευσης να εκτοξεύονται όλοι οι πύραυλοι της οικογένειας αυτής, από την ελαφριά μέχρι την βαριά τάξη. Οι πρώτες εκτοξεύσεις θα γίνονται από το Πλεσέτσκ, όπου ήδη ανεγέρθηκε το μοναδικό συγκρότημα εκτόξευσης. Στο τέλος του 2014 από εδώ προγραμματίζεται η εκτόξευσης ενός βαριού πυραύλου "Angara-А5". Αργότερα ο βασικός χώρος εκτόξευσης, όπως αναμένεται, θα γίνει το διαστημικό αεροδρόμιο Βοστότσνι που κατασκευάζεται στην περιοχή του Αμούρ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ