Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Επίσκεψη Kικίλια στην Τροχαία Αττικής

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014   9:27:00 μ.μ.


Επίσκεψη Kικίλια στην Τροχαία Αττικής
Για τον σχεδιασμό και τις δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Όπως ανέφεραν στον υπουργό, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαναγιώτου, και ο διευθυντής της Τροχαίας Αθηνών, αστυνομικός υποδιευθυντής Γεώργιος Διαμαντόπουλος, κύριος στόχος είναι η πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται «με εμφανή και διαρκή παρουσία της Τροχαίας σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους», αλλά και με καθημερινές συστάσεις που κάνουν οι τροχονόμοι στο οδικό δίκτυο.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική είναι ο στόχος και του υπουργείου και όχι η εκ των υστέρων τιμωρία, μετά από «"ενέδρες", δηλαδή κρυμμένους αστυνομικούς και περιπολικά πίσω από θάμνους και στροφές», για τον εντοπισμό παραβατών.
Ο υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων και πέρα από τις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών, απαιτείται η αλλαγή νοοτροπίας από τους πολίτες.
Ο ταξίαρχος κ. Παπαναγιώτου επισήμανε ότι πρωταρχικός και διαρκής στόχος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, παραμένει «η μείωση του αριθμού των παθόντων και των τροχαίων ατυχημάτων και η αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας».
Όπως ανακοινώθηκε, ως πιο αποτελεσματική δράση επιλέχτηκε η έντονη αστυνόμευση και η συγκρότηση ειδικών συνεργείων που θα διενεργούν ελέγχους για την αποτροπή επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα (υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση σηματοδοτών, μέθη κ.λπ.), ή που επιτείνουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα (μη χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους κ.λπ.), καθώς και ελέγχους για αυτοσχέδιους αγώνες, για ΚΤΕΟ, σε φορτηγά, ταξί, έξω από κέντρα διασκέδασης κ.λπ.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Τροχαία Αττικής στην δημοσιότητα, παρατηρείται σημαντική μείωση στα τροχαία ατυχήματα στο λεκανοπέδιο το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Συγκεκριμένα, παρατηρείται μείωση κατά 29,2% στα θανατηφόρα δυστυχήματα και κατά 28,4% στα σοβαρά, ενώ μειώθηκαν κατά 33,6% οι νεκροί και κατά 29,7% οι σοβαρά τραυματίες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ