Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Λουγκάνσκ: Oι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης περικύκλωσαν την ομάδα των εξολοθρευτών

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014   4:51:00 μ.μ.


Λουγκάνσκ: Oι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης περικύκλωσαν την ομάδα των εξολοθρευτών
Όλη τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας του Ντονέτσκ συνεχίζονταν συγκρούσεις μεταξύ της λαϊκής επιστράτευσης και των ουκρανικών δυνάμεων, ανέφεραν στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο αρχηγείο της λαϊκής επιστράτευσης.

"Συνοπτικά τη γενική εικόνα μπορούμε να περιγράψουμε ως εξής: ο εχθρός συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα στο Ντονέτσκ, προσπαθούμε να τον εμποδίσουμε. Ταυτόχρονα οι δυνάμεις μας συνεχίσουν να κρατούν το Σέβερσκ στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ το οποίο μας χρειάζεται για να μην κλείσει ο εχθρός τον κλοιό γύρω από το Λισιτσάνκ και το Ρουμπέζνι της περιοχής του Λουγκάνσκ. Με τη σειρά μας περικυκλώσαμε μια μεγάλη ομάδα στα νότια της περιοχής, στην περιοχή Σαούρ - Μογκίλα ", είπε ο εκπρόσωπος του αρχηγείου. Ταυτόχρονα ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να πυροβολεί το Σέβερσκ και το Κάρλοβκα (οικισμός στα δυτικά από το Ντονέτσκ) από τα βαρέα πυροβολικά.
Η μάχη στην Ουκρανία κοντά στο ρωσικό σημείο διέλευσης των συνόρων "Ντονέτσκ" στην περιοχή του Ροστόφ (αντίστοιχο σημείο διέλευσης "Ιζωάρινο" στην Ουκρανία) ανάγκασε τους υπαλλήλους του τελωνειακού σταθμού να απομακρυνθούν. Το γεγονός αυτό ανέφερε στο πρακτορείο ITAR-TASS ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Νότιας Τελωνειακής Διεύθυνσης Ραϊάν Φαρούκσιν.
Επισήμανε ότι το βράδυ της Τετάρτης, στις 9 Ιουλίου, λόγω των πυροβολισμών που άρχισαν, από τις θέσεις εργασίας επίσης έφυγαν οι υπάλληλοι του σημείου διέλευσης των συνόρων "Νοβοσάχτινσκ".
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του αρχηγείου της λαϊκής επιστράτευσης, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και στα περίχωρα του Σλαβιάνσκ και του Κραματόρσκ, από όπου πρόσφατα έφυγαν οι βασικές δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. "Κατά την έξοδο από το αεροδρόμιο του Κραματόρσκ (όπου συγκεντρώνονται οι ουκρανικές δυνάμεις) η ομάδα μας πυροβόλησε την κολώνα του εχθρού, 3 BTR καταστράφηκαν, 18 άτομα σκοτώθηκαν. Κατά την έξοδο του Σλαβιάνσκ καταστρέψαμε δύο τανκς Т-64, 4 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν", είπα στο πρακτορείο RIA NOVOSTI στο αρχηγείο.
Ταυτόχρονα ο συντονιστής του κινήματος "Πληροφοριακή αντίσταση " Ντμίτρι Τιμτσούκ ανέφερε ότι κοντά στον οικισμό Τσερβόναγια Ζαριά στην περιοχή του Ντονέτσκ με τη νάρκη ξηράς καταστράφηκε το BTR-80 του ουκρανικού στρατού, αποτέλεσμα του οποίου τραυματίστηκαν πέντε στρατιώτες του ουκρανικού στρατού, στην ίδια περιοχή επίσης με τη νάρκη καταστράφηκε το BMP-2. "Στο τεθωρακισμένο πυροκροτήθηκε ο μαχητικός εφοδιασμός. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν, 6 τραυματίστηκαν", έγραψε ο Τιμτσούκ στην ιστοσελίδα του στο Facebook.
Εκτός από αυτό, όπως είπε, οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης πυροβόλησαν από τους όλμους τα σημεία διέλευσης των συνόρων "Ντολζάνσκι", αποτέλεσμα του πυροβολισμού πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν, άλλος ένας στρατιώτες σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν, εφόσον η κολώνα της ειδικής επιχείρησης "βρέθηκε σε παγίδα ". Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τιμτσούκ, τη νύχτα οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης πυροβόλησαν πέντε μπλόκα σε διάφορες περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ένας από τους στρατιώτες των ουκρανικών δυνάμεων τραυματίστηκε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ