Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Oλλανδοί ειδικοί εξετάζουν τις σορούς των επιβατών της μοιραίας πτήσης

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014   2:42:00 μ.μ.

Tις σορούς των θυμάτων της συντριβής της πτήσης ΜΗ17 οι οποίες βρίσκονται μέσα σε μια αμαξοστοιχία στο Τορέζ της Νέας Ρωσίας, εξέτασε τη Δευτέρα μια ομάδα Ολλανδών ερευνητών.

Η αμαξοστοιχία βρίσκεται κοντά στον τόπο της καταστροφής, σε ζώνη που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους

«Η αποθήκευση των πτωμάτων είναι καλής ποιότητας», δήλωσε ο Πέτερ Φαν Φίλετ, Ολλανδός ιατροδικαστικός εμπειρογνώμονας και υπεύθυνος για την αποστολή στην ανατολική Ουκρανία, ο οποίος έκανε δηλώσεις ευρισκόμενος εν μέσω 50 ενόπλων ανδρών μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Τορέζ.

Η αντιπροσωπεία ανακοίνωσε στη συνέχεια πως μεταβαίνει στον τόπο της συντριβής.

Στο μεταξύ, στην Ολλανδία, ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε προς το ολλανδικό κοινοβούλιο ότι προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να ανακτήσει και να ταυτοποιήσει τις σορούς των επιβατών, 193 από τους οποίους ήταν Ολλανδοί, και πως γι' αυτό στόχος της Ολλανδίας είναι να κατευθυνθεί το τρένο προς τα εδάφη που ελέγχονται από την Ουκρανία, κατά προτίμηση προς τη μεγάλη γειτονική πόλη Χάρκοβο.

«Οι αυτονομιστές είπαν πως οι διεθνείς παρατηρητές πρέπει να είναι παρόντες κατά την αναχώρηση του τρένου. Οι Ολλανδοί ειδικοί είναι διεθνείς παρατηρητές οι οποίοι μπορούν να εκπληρώσουν αυτό το ρόλο», δήλωσε ο Ρούτε και συμπλήρωσε ότι «όλες οι πολιτικές, οικονομικές και δημοσιονομικές επιλογές» βρίσκονται στο τραπέζι αν δεν βελτιωθεί η πρόσβαση των ειδικών στον τόπο της συντριβής.

«Είναι σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών για να βελτιώσει την κατάσταση επί του πεδίου», είπε ακόμη ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

«Αν τις επόμενες ημέρες η πρόσβαση στην περιοχή της καταστροφής παραμείνει προβληματική, τότε όλες οι πολιτικές, οικονομικές και δημοσιονομικές επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι εναντίον εκείνων οι οποίοι είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνοι γι' αυτό», τόνισε ο Μαρκ Ρούτε. Μάλλον ο Ολλανδός πρωθυπουργός νομίζει ότι ακόμα η χώρα του είναι αποικειοκρατική δύναμη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ