Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

ΥΠΕΞ: Oι ενέργειες του Κιέβου αντιτίθενται στις υποθέσεις της αντικειμενικής ανάκρισης

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014   7:57:00 μ.μ.


ΥΠΕΞ: Oι ενέργειες του Κιέβου αντιτίθενται στις υποθέσεις της αντικειμενικής ανάκρισης
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάνδρ Λουκασσέβιτς δήλωσε ότι «στη Ρωσία όπως και σε όλο τον κόσμο δεν σταματάει ο πόνος λόγω του χαμού των αθώων επιβατών του μαλασιανού Boeing 777 στα ανατολικά της Ουκρανίας». 

Ταυτόχρονα οι αρχές του Κιέβου δεν θέλουν «να ακούσουν τη φωνή της λογικής και να σταματήσουν τα πυρά που τους πρότειναν πολλές φορές οι εκπρόσωποι της λαϊκής επιστράτευσης», υπογραμμίζεται στη δήλωση του διπλωμάτη που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.
"Οι εκπρόσωποι του Κιέβου θεωρούν αναγκαίο κάθε μέρα,κάθε ώρα να ανακοινώνουν παράλογες, εντελώς αβάσιμες κατηγορίες κατά της Ρωσίας αντί να βοηθήσουν στην πλήρη αντικειμενική και αμερόληπτη ανάκριση των αιτιών της καταστροφής με μέγιστη διασαφήνιση των αποτελεσμάτων της εργασίας αυτής ", λέγεται στην δήλωση.
Όπως λέει ο Λουκασσέβιτς, οι ουκρανικές αρχές «διεξάγουν κάποια κρυφή δραστηριότητα τόσο με τους φορείς πληροφοριών των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας της Ουκρανίας, και πολεμικούς, και πολιτικούς, όσο και με τους υπαλλήλους τους» και οι ενέργειες αυτές δεν ανταποκρίνονται στις υποθέσεις μιας αμερόληπτης ανάκρισης.
Ο Ρώσος διπλωμάτης αναφέρει ότι παρά τις υποσχέσεις οι αρχές του Κιέβου ακόμα δεν υπέβαλαν ούτε τα αποτελέσματα ανάκρισης των πυροβολισμών στο Μαϊδάν στο κέντρο του Κιέβου κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών το Φεβρουάριο, ούτε τα αποτελέσματα ανάκρισης της τραγωδίας στην Οδησσό, «όπου σκόπιμα και αλύπητα με συμμετοχή των αξιωματούχων των κρατικών οργάνων έκαψαν δεκάδες ανθρώπους και όσους πηδούσαν από τα παράθυρα στην προσπάθεια να σωθούν, σκότωναν με ρόπαλα. Το γεγονός αυτό μάλιστα, όπως φαίνεται, δεν είχαν δυνατότητα να δουν αρκετοί ούτε στην Ευρώπη ούτε στις ΗΠΑ ", ανέφερε ο επίσημος εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.
«Δυστυχώς το πληροφοριακό βέτο αφορά και στα συμβάντα εκείνα και στα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στα ανατολικά της Ουκρανίας. Το πρωταρχικό ειρηνικό συλλαλητήριο των ανθρώπων που ζητούσαν να τηρούνται τα δικαιώματά τους το Κίεβο αντιμετώπισε με πυροβολισμό από όπλα μαζικής καταστροφής πυροβολώντας χωριά, οικισμούς και μεγάλες πυκνοκατοικημένες πόλεις», υπογράμμισε ο Λουκασσέβιτς.
Το ΥΠΕ της Ρωσίας πάλι καλεί όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στην Ουκρανία στην άμεση παύση πυρός ως βασικό όρο για την σωτηρία των ζωών του άμαχου πληθυσμού. «Είναι αναγκαίο για την εξασφάλιση συνθηκών της πλήρους ανάκρισης της τραγωδίας που συνέβη με τους επιβάτες στον ουρανό της Ουκρανίας», κατέληξε ο Λουκασσέβιτς.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ