Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Εμπειρογνώμονας: Tα αμερικανικά προβοκάτσια έχουν στόχο την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014   7:54:00 μ.μ.


Εμπειρογνώμονας: Tα αμερικανικά προβοκάτσια έχουν στόχο την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες είναι ομόφωνοι ότι το επιβατηγό αεροσκάφος που κατερρίφθη πάνω από την Νοβορωσία είναι η αμερικανική προβοκάτσια που αποσκοπεί στην εισαγωγή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για να σώσου τη χούντα του Κιέβου.

Ειδικότερα, ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής Αλεξάνδρ Ζίλιν επισημαίνει: «Τώρα αρχίζει η πληροφορική επίθεση στη Ρωσία. Είναι μια τρομερή προβοκάτσια ο στόχος της οποίας είναι να λυθούν τα χέρια στα στρατεύματα της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Κι εγώ σκεφτόμουν, γιατί το τελευταίο διάστημα την προπαγάνδα της Αμερικής και του Κιέβου έχει πιάσει μια υστερία ότι δήθεν η λαϊκής επιστράτευση παρέλαβε κάποια μέσα της αντιαεροπορικής προστασίας μακρινών στόχων;
Οι Αμερικανοί σκηνοθέτες αυτής της απάνθρωπης προβοκάτσιας δεν έχουν λάβει υπόψη τους τα εξής: οι ρωσικοί δορυφόροι έχουν εντοπίσει από πού εκτοξεύτηκε ο πύραυλος και ήδη είναι γνωστοί και οι δράστες. Είναι κατανοητό ότι τη Ουάσινγκτον που έχει λαλήσει, δεν τη νοιάζει κάτι τέτοιο. Ο Ομπάμα έχει αναποδογυρίσει τη σκακιέρα! Αρχίζει το παιχνίδι άνευ κανόνων! Οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα προς το παγκόσμιο πόλεμο, προς τον πόλεμο για τη σωτηρία της ηγεμονίας του δολαρίου».
Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες και οι πολιτειολόγοι επίσης εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι η αμερικανική προβοκάτσια έγινε τη στιγμή, όταν η λαϊκή επιστράτευση απέκρουσε την επίθεση της χούντας στη Νοβορωσία και ετοιμάζονταν να περάσουν στην αντεπίθεση. Για το γεγονός αυτό, ειδικότερα, μιλάει ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στρατηγικών ερευνών Ίγκορ Πσενίτσνικοφ: «Είναι μια οργανωμένη προβοκάτσια για να κατηγορήσουν τη λαϊκή επιστράτευση ως τρομοκράτες που δήθεν κατέρριψαν το μαλαισιανό αεροσκάφος. Στην ουσία ο Πρόεδρος Ποροσσένκο το έχει κάνει ήδη στην δική του ομιλία. Χωρίς καμία ανάκριση ήδη κατηγόρησε τους εθελοντές μαχητές για όλα και του αποκάλεσε τρομοκράτες, αφού κάλεσε όλο τον κόσμο να τους πολεμήσει. Η Ουάσινγκτον διοργάνωσε την αιματηρή προβοκάτσια ως πρόθεση για να καλέσουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να εισάγουν τα λεγόμενα «ειρηνευτικά» στρατεύματα στην Ουκρανία ή, να το πούμε αλλιώς, να αθωώσει την προγραμματιζόμενη επίθεση κατά της Νοβορωσίας. Τα συμπεράσματα αυτά βασίζονται στο γεγονός ότι η χούντα το τελευταίο διάστημα έχει ήττα στο πεδίο της μάχης. Το Κίεβο σήμερα δεν είναι σε θέση να αντιστέκεται στη Νοβορωσία. Για το λόγο αυτό η μοναδική διέξοδος είναι η εισαγωγή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ