Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Tips για να γίνετε πιο δραστήριοι

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014   11:25:00 π.μ.


Tips για να γίνετε πιο δραστήριοι
Κάποιοι από εσάς θα βλέπετε την άσκηση σαν μια βαρετή αγγαρεία, παρά σαν διασκέδαση. Όμως με τον καθορισμό λογικών στόχων και βρίσκοντας κάτι διασκεδαστικό, μπορείτε να γίνετε πιο δραστήριοι. Δείτε παρακάτω, απλούς τρόπους,  που θα σας κάνουν να αγαπήσετε  την άσκηση.

1. Ξεκινήστε το περπάτημα
Για να γίνετε πιο δραστήριοι , δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεταβείτε κατευθείαν σε εκπαίδευση για μαραθώνιο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να κινείστε με τον δικό σας ρυθμό. Ξεκινήστε το περπάτημα για 15 ή 20 λεπτά την ημέρα, γύρω από τη γειτονιά σας. Περπατήστε με έναν άνετο ρυθμό, ώστε  να δημιουργήσετε έναν ελαφρύ ιδρώτα. Για να μη βαρεθείτε τις βόλτες σας,  μπορείτε να  ακούτε μουσική, ή να μιλάτε στο ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
2. Δοκιμάστε καινούρια αθλήματα
Ένας καλός τρόπος ώστε να γίνετε πιο δραστήριοι, είναι να δοκιμάσετε μια νέα φυσική δραστηριότητα, αλλά όχι περισσότερο από 20 λεπτά την ημέρα στην αρχή. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι δραστικό κάθε μέρα για είκοσι λεπτά. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να γυμναστείτε, βγείτε με τους φίλους σας στο πάρκο της γειτονιάς και διαλέξτε ένα άθλημα που σας αρέσει. Αν προτιμάτε το ομαδικά αθλήματα, μπορείτε να παίξετε ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ, paintball
3. Κάντε πεζοπορία
Πηγαίνετε στο δάσος και απολαύστε τη φύση. Αναζητήστε τα εθνικά πάρκα που έχουν γραφική θέα και όμορφες διαδρομές και εξερευνήστε τα. Είναι ένας από τους φθηνότερους τρόπους, για να εκτιμήσετε τις φυσικές ομορφιές και να ασκηθείτε.
4. Κάντε ποδήλατο
Επισκεφθείτε ένα κατάστημα, για να πάρετε ένα ποδήλατο για το δρόμο, ή για το βουνό. Η ποδηλασία είναι ένας πολύ καλός τρόπος, ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας και να κάψετε θερμίδες
5. Βγείτε έξω και χορέψτε
Ποιος είπε ότι η άσκηση πρέπει να είναι κάτι το βαρετό; Πηγαίνετε στα κλαμπ το Σάββατο  βράδυ και κάψτε θερμίδες, χορεύοντας την αγαπημένη σας μουσική, ή απλά δυναμώστε τα δικά σας αγαπημένα τραγούδια και χορέψτε τα στο σπίτι.
6. Δημιουργήστε ένα σύστημα ανταμοιβής
Δώστε στον εαυτό σας κάτι για να προσδοκεί. Εάν πρόκειται να αρχίσετε να είστε πιο ενεργοί, γιατί να μην πάρετε κάποια νέα ρούχα για την άσκηση; Αγοράστε αυτές τις νέες μπότες πεζοπορίας που είχατε βάλει στο μάτι ή  βρείτε ένα νέο εστιατόριο να φάτε κάτι υγιεινό μετά την άσκηση.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ