Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας έχασε στις μάχες στη Νοβορωσία 182 άτομα

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014   5:01:00 μ.μ.


Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο η Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας έχασε στις μάχες στη Νοβορωσία 182 άτομα
Οι απώλειες της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς στις μάχες με το στρατό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες αποτέλεσαν 182 άτομα. Οι στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς έχασαν νεκρούς 107 άτομαк, τραυματισμένους - 75, ανέφεραν τη Δευτέρα στο επιτελείο του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Όπως ανέφεραν οι μαχητές της επιστράτευσης την Κυριακή της 24ης Αυγούστου, έγινε αλλαγή της τακτικής και τώρα οι μαχητές της επιστράτευσης ενεργούν ως πλήρη στρατιωτικά τμήματα με πλήρες σετ της πυρομαχικής στήριξης. Ως αποτέλεσμα περικυκλώθηκε η ομάδα των ουκρανικών δυνάμεων που ελέγχονται από το Κίεβο στις περιοχές των οικισμών Βοϊκόβσκι, Κουτεϊνίκοβο, Μπλαγκοντάτνοε, Αλεξέεβσκοε, Ουσπένκα και Ουλιανόβσκοε. Με τα στοιχεία του επιτελείου του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στον κλοιό βρέθηκαν το επιτελείο του 8ου σώματος του στρατού, η 28η και η 30η μηχανοκίνητες ταξιαρχίες, η 95η αεροπορική μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και οι μοίρες "Aydar", "Donbass" και "Shakhtersk" - συνολικά περίπου πέντε χιλιάδες στρατιώτες με στρατιωτικά μηχανήματα. Άλλη μία ομάδα που αποτελείται από δύο χιλιάδες άτομα (μοίρες "Azov" και "Dnepr") βρέθηκε σε κλοιό στην περιοχή του οικισμού Ολενόβσκοε.
"Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κύριες μαχητικές δράσεις του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ εστιάστηκαν στο σφίξιμο των "κλοιών" του αποκλεισμού και στην εξουδετέρωση των εξολοθρευτών σε δύο αποκλεισμένες ομάδες.
Εκτός από αυτό, ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ το πρωί στις 25 Αυγούστου βρέθηκε σε πλήρη αποκλεισμό άλλη μία, η τρίτη στη σειρά, ομάδα επίθεσης του εχθρού στην περιοχή των Στεπανόβκα, Αμβροσίεβκα και Στεπάνο-Κρίνκα. "Στον κλοιό βρέθηκαν πάνω από 40 άρματα μάχης, περίπου 100 μονάδες τεθωρακισμένων, περίπου 50 συστοιχίες συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων "Grad" και "Uragan" και πάνω από 60 μονάδες του πυροβολικού και οβιδοβόλα ", ανέφεραν στο επιτελείο.
Στην περιοχή του Μνογκοπόλιε κατά τη διάρκεια της νυχτερινής μάχης τα ουκρανικά στρατεύματα που προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό, έχασαν ένα άρμα μάχης, τέσσερα τεθωρακισμένα, 14 αυτοκίνητα και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν προς το Γκρογκορόβκα. Κοντά στο Ντονέτσκ πλήρως απελευθερώθηκαν οι οικισμοί Λουγκάνσκοε, Σβέτλοε και Ντόλια. Κατά τη διάρκεια της νυχτερινής μάχης κοντά στον οικισμό Νοβοϊβάνοβκα καταστράφηκε η πομπή από οκτώ φορτηγά με πυρομαχικά. "Υπό τον βομβαρδισμό του πυροβολικού οι Ουκρανοί στρατιώτες και μαχητές της Εθνικής Φρουράς αφήνουν τα σημεία ελέγχου και τα μπλόκα, αφού αποχωρούν με διάσπαρτες ομάδες προς τη Μαριούπολη ", αναφέρουν οι μαχητές της επιστράτευσης.
Έτσι, το πρωί της Δευτέρας ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιτελείου της, περικύκλωσε τουλάχιστον επτά χιλιάδες στρατιώτες της Ουκρανίας στον οπλισμό τω οποίων συνολικά βρίσκονται περίπου 120 άρματα μάχης, πάνω από 380 τεθωρακισμένα, περίπου 100 συστοιχίες του συστήματος πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων "Grad" και "Uragan".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ