Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Μόσχα και το Κίεβο συντόνισαν τη διαδικασία παροχής της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νοβορωσία

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014   4:48:00 μ.μ.


Η Μόσχα και το Κίεβο συντόνισαν τη διαδικασία παροχής της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νοβορωσία
Η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Νοβορωσίας περνάει από έλεγχο στο σημείο διέλευσης των συνόρων «Donetsk» στο έδαφος της Ρωσίας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI. Από την άλλη πλευρά το σημείο διέλευσης των συνόρων ονομάζεται "Izvarino".

Το πρωί στις 15 Αυγούστου στο σημείο διέλευσης των συνόρων "Donetsk" της Ρωσικής Ομοσπονδίας άρχισε ο τελωνειακός έλεγχος και η τακτοποίηση του ανθρωπιστικού φορτίου. Από την ουκρανική πλευρά στον έλεγχο συμμετείχαν 59 ειδικοί από τους οποίους 41 εκπρόσωπος της Κρατικής Υπηρεσίας των Συνόρων της Ουκρανίας και 18 υπάλληλοι του τελωνείου.
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές συμφωνίες το φορτίο θα περάσει με κατεύθυνση προς το Λουγκάνσκ.
Την περασμένη Τρίτη η Ρωσία έστειλε την οχηματοπομπή με ανθρωπιστικό φορτίο για τους κατοίκους της Νοβορωσίας, ταλαιπωρημένους από τους καταστρεπτικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της εξολοθρευτικής επιχείρησης της χούντας του Κιέβου η οποία οδήγησε σε μια διευρυμένη ανθρωπιστική καταστροφή. Το σώμα της οχηματοπομπής αποτελείται από 262 φορτηγά τα οποία μεταφέρουν περίπου 2 χιλιάδες τόνους τρόφιμα, φάρμακα και αγροτικά προϊόντα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ