Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στο Λουγκάνσκ μοιράζουν ρωσικά τρόφιμα και φάρμακα

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014   5:09:00 μ.μ.


Στο Λουγκάνσκ μοιράζουν ρωσικά τρόφιμα και φάρμακα
Λουγκάνσκ: Εδώ άνοιξαν οι πρώτοι 12 σταθμοί διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας, συνολικά να είναι 20, μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός "Ρωσία 24".

Πρώτα από όλα τρόφιμα και φάρμακα θα διανέμουν στις πιο ευάλωτες από την κοινωνική άποψη ομάδες πληθυσμού, στους συνταξιούχους, δημόσιους υπαλλήλους, καθώς και σε ανθρώπους που έχασαν λόγω των βομβαρδισμών και πυροβολισμών τα σπίτια τους. Η πόλη παραμένει χωρίς νερό, ρεύμα, κινητή και σταθερή τηλεφωνία. Δεν προμηθεύονται φάρμακα και καύσιμα.
Όπως είναι γνωστό, την προηγούμενη ημέρα η πομπή από 280 φορτηγά έφερε στην πόλη που βομβαρδίζεται από τον ουκρανικό στρατό 2 χιλιάδες τόνους τρόφιμα, νερό, παιδική διατροφή και φάρμακα. Όμως σε κλειστή σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας το βράδυ της 22ης Αυγούστου έγινε η συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό που θύμισε στο μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας Β.Τσούρκιν, όπως είπε ο ίδιος, "το βασίλειο με τους στραβούς καθρέπτες ".
"Μερικά μέλη του Συμβουλίου δεν απασχολεί το γεγονός ότι στα ανατολικά της Ουκρανίας σκοτώνονται άμαχοι άνθρωποι», εξήγησε ο Τσούρκιν. «Τα απασχολεί μόνο το γεγονός ότι η Ρωσία παρέχει την ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους τους ανθρώπους που βρίσκονται υπό τους βομβαρδισμούς ".
Ο Ρώσος διπλωμάτης επίσης υπενθύμισε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία συντονίστηκε με τις αρχές της χώρας.
"Λάβαμε από τις αρχές μια επίσημη συγκατάθεση, συζητήσαμε μαζί τους το θέμα αυτό, εάν το γύρισαν αλλιώς και προσέφυγαν στην απάτη, είναι δικά τους προβλήματα», επισήμανε ο μόνιμος εκπρόσωπος. «Θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη ". Επίσης υπενθύμισε στους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση για την απόφαση αρ. 2165. Ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2014 και ενέκρινε τις άμεσες προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης. "Σε περίπτωση με την Ουκρανία όμως θεωρούμε ότι είχαμε την συγκατάθεση ", επισήμανε ο Βιτάλι Τσούρκιν.
Στην πόλη διατηρείται η κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση, και το επιβεβαιώνουν οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της πόλης Λουγκάνσκ. Μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο τραυματίστηκαν 68 άμαχοι κάτοικοι.
Άλλοι τρεις άμαχοι κάτοικοι σκοτώθηκαν λόγω των βομβαρδισμών του πυροβολικού αυτή τη νύχτα στο Ντονέτσκ. Υπό τους βομβαρδισμούς βρέθηκε και το αυτοκίνητο του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, ο υπάλληλος της υπηρεσίας διάσωσης φέρει πολλαπλά τραύματα από τα θραύσματα των βλημάτων.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ