Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Ρωσία θα παρέχει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Νοβορωσία υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014   9:13:00 μ.μ.


Η Ρωσία θα παρέχει την ανθρωπιστική βοήθεια στη Νοβορωσία υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού
Η Ρωσία σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού αποστέλλει στην Ουκρανία την ανθρωπιστική συνοδεία. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Όπως ανέφερε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας "επιστήθη η προσοχή στις καταστροφικές επιπτώσεις της πολεμικής επιχείρησης που διεξάγουν οι αρχές του Κιέβου στις νοτιοανατολικές περιοχές και στην άμεση ανάγκη αποστολής στην περιοχή της σύγκρουσης της ανθρωπιστικής βοήθειας... Επισημάνθηκε ότι η ρωσική πλευρά σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό αποστέλλει στην Ουκρανία την ανθρωπιστική συνοδεία ", υπογραμμίζει το Κρεμλίνο.
Νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία της ανθρωπιστικής επιχείρησης συντονίστηκαν με την ηγεσία της Ουκρανίας.
Στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους ο Υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι "οι δυτικοί συνεργάτες δε θα εμποδίζουν την αποστολή και θα σκέφτονται για ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη και για την επανασύνδεση του ρεύματος και της παροχής νερού ". Ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ εξήγησε ότι προμηθευτής της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνει η Ρωσία.
Ο Λαβρόφ εκτίμησε ως κραυγαλέα εκδήλωση κυνισμού την έλλειψη θελήσεως εκ μέρους των φυτικών ηγετών να βλέπουν την ανάγκη παροχής της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία. "Εάν αληθεύει ότι εκεί (στις ανακοινώσεις των ΜΜΕ) ακούστηκε ότι οι τρεις ηγέτες (των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας) συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη παροχής της ανθρωπιστικής βοήθειας στις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, επειδή λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, τότε είναι κραυγαλέα εκδήλωση του κυνισμού ", δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ