Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οι μαχητές της Νοβορωσίας διατηρούν τον έλεγχο στις περιοχές που γειτνιάζουν με το Ντονέτσκ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014   1:03:00 μ.μ.


Οι μαχητές της Νοβορωσίας διατηρούν τον έλεγχο στις περιοχές που γειτνιάζουν με το Ντονέτσκ
Οι ομαδικοί βομβαρδισμοί τις οποίες υπέστη το κέντρο του Ντονέτσκ, δεν μπορούν να αποκαλεστούν προετοιμασία στην επίθεση, είπε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάνδρ Ζαχάρτσενκο ο οποίος στις 8 Αυγούστου θα εγκριθεί από την Βουλή στη θέση του Πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Όπως είπε, ο βομβαρδισμός της 7ης Αυγούστου δεν μπορεί να αποκαλεστεί προετοιμασία στην επίθεση. Τα κτίρια που βομβαρδίστηκαν από τον ουκρανικό στρατό, δεν έχουν στρατηγική σημασία.
"Ο εχθρός αποφεύγει την άμεση πολεμική σύγκρουση, γι’ αυτό βομβαρδίζει την πόλη από το πυροβολικό. Εμείς πυροβολικό δεν έχουμε, όμως το μαχητικό πνεύμα είναι πολύ πιο δυνατό ", είπε.
Ο Ζαχάρτσενκο ανέφερε ότι τώρα οι μάχες γίνονται στην περιοχή του Ελένοβκα και του Αμβροσίεβκα (περίχωρα του Ντονέτσκ).
«Οι ουκρανικές δυνάμεις "που βρίσκονται σε νότιο κλοιό " σχεδόν έχουν παραδοθεί. Εκεί έμειναν 800 άτομα", είπσης ανέφερε ο Ζαχάρτσενκο.
Εντωμεταξύ, οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης αναφέρουν ότι "ως αποτέλεσμα των συνομιλιών που έγιναν, από το «κλοιό» απομακρύνονται οι βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες των ταξιαρχιών. Ως αντάλλαγμα στη διάθεση των δυνάμεων της αυτοάμυνας της Νοβορωσίας παραδόθηκαν μερικά συστήματα του πυροβολικού, μερικές πυραυλικές συστοιχίες πολλαπλών εκτοξεύσεων, πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής προστασίας "Osa", καθώς και 15 μονάδες τεθωρακισμένων.
Πέραν τούτου, επισύναψαν μια συμφωνία ότι σε περίπτωση της εγγυημένης προστασίας της ζωής του υπολειπόμενου προσωπικού των ουκρανικών τμημάτων στην αρχηγεία της λαϊκής επιστράτευσης θα παραχωρηθούν πληροφορίες για τη συμμετοχή των δυτικών κρατών στον Εμφύλιο στην Ουκρανία, ειδικότερα πληροφορίες για ζωντανούς ξένους μισθοφόρους και εκπαιδευτές.
Οι τελευταίοι αφοπλίστηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις και αιχμαλωτίστηκαν στην προσπάθεια να καταστρέψουν το επιτελείο της εκστρατείας της 79ης αεροπορικής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και να εξουδετερώσουν τους αρχηγούς της. Όπως είπε ο αξιωματικός που παραδόθηκε αιχμάλωτος, το περιστατικό αυτό έγινε το ορόσημο στην απόφαση των ουκρανικών δυνάμεων να πάψουν να αμύνονται".
Την προηγούμενη ημέρα οι εξολοθρευτές είχαν άλλη μία απώλεια, οι μαχητές της επιστράτευσης για πρώτη φορά κατέρριψαν το μαχητικό MiG-29 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στο Ενακίεβο και αιχμαλώτισαν το πλήρωμα που έπεσε με καταπέλτες.
Πέραν τούτου, την παραμονή οι μαχητές της Νοβορωσίας έστησαν παγίδα κοντά στον οικισμό Μαριάνοβκα στην οποία έπεσαν οι εξολοθρευτές της 40ης μοίρας του Ντνεπροπετρόβσκ «Krivbass» (πόλη Κριβόι Ρογκ). Σύμφωνα μόνο με τα επίσημα δεδομένα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης των μαχητών της επιστράτευσης 2 άτομα σκοτώθηκαν και 7 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους σκοτωμένους είναι ο αρχηγός του τμήματος του Ντνεπρ.
Οι εξολοθρευτές αυτού του τμήματος τις προάλλες σε ένα από τα σημεία ελέγχου σκότωσαν τον πατέρα τεσσάρων παιδιών Βλαδίμιρ Γκουσακόβσκι, εθελοντή, που απομάκρυνε τους πρόσφυγες και έφερνε την ανθρωπιστική βοήθεια, μεταξύ άλλων, και στους Ουκρανού στρατιώτες. Ταυτόχρονα οι εξολοθρευτές από το Κριβμπάς διαφήμισαν στις κοινωνικές δικτυώσεις το θάνατο του Γκουσακόβσκι ως εξουδετέρωση "του τρομοκράτη αυτοκτονίας " και κατέσχεσαν το αυτοκίνητό του.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ