Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Εξουδετερώθηκαν οι δολιοφθορείς που ετοίμαζαν την επίθεση στην ανθρωπιστική οχηματαγωγή

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014   7:12:00 μ.μ.


Εξουδετερώθηκαν οι δολιοφθορείς που ετοίμαζαν την επίθεση στην ανθρωπιστική οχηματαγωγή
Κοντά στο Λουγκάνσκ οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης εξουδετέρωσαν μια ομάδα δολιοφθορέων της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας που σκόπευε να επιτεθεί στη ρωσική ανθρωπιστική οχηματαγωγή. 

Για το γεγονός αυτό το πρακτορείο ITAR-TASS ανέφεραν στο επιτελείο της λαϊκής επιστράτευσης των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.
Εκεί διευκρίνισαν ότι τη νύχτα της 16ης Αυγούστου στην περιοχή του οικισμού Κρασνοντόν συνελήφθη το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου βρέθηκαν σετ της ρωσικής στρατιωτικής στολής, συσκευής νυχτερινής οράσεως, πιστόλια Stechkin, αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, δύο τουφέκια του ελεύθερου σκοπευτή "SVD", καθώς και 4 βομβιδοβόλα "Mukha".
Επίσης στο πορτμπαγκάζ βρέθηκε μια δέσμη με κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, μία βιντεοκάμερα και μια συσκευή μετάδοσης των αρχείων βίντεο με δορυφορικό κανάλι τύπου "Bigan".
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δύο στρατιώτες συμφώνησαν να ομολογήσουν με ανταλλαγή την εγγύηση ζωής και την μετέπειτα επιστροφή στο σπίτι.
Όπως είπαν οι συλληφθέντες, στην ομάδα έθεσαν την υπόθεση να διοργανώσουν την καλά κρυμμένη παγίδα στο δρόμο της διέλευσης της οχηματοπομπής με το ανθρωπιστικό φορτίο από τη Ρωσία. Κατά την διέλευση της πομπής έπρεπε να γίνει η επίθεση στο κύριο αυτοκίνητο και να εξουδετερώσουν τους εκπροσώπους της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Ταυτόχρονα ένας από τους στρατιώτες της ομάδας δολιοφθορέων της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας θα έπρεπε να τραβήξει βίντεο την επίθεση δήθεν "Ρώσων στρατιωτών στην πομπή " για την μετέπειτα μετάδοση μέσω του δορυφόρου στο Κίεβο στο server της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Αποτέλεσμα της ένοπλης προβοκάτσιας έπρεπε να γίνει η διακοπή της προμήθειας των τροφίμων και φαρμάκων της ρωσικής ανθρωπιστικής οχηματοπομπής στο έδαφος, ελεγχόμενο από τους μαχητές της λαΪκής επιστράτευσης, παραδέχτηκε ο Ουκρανός δολιοφθορέας.
ΟΙ συλληφθέντες παραδέχτηκαν ότι στις περιοχές της πιθανής διέλευσης της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής συνολικά απεστάλησαν 7 ομάδες δολιοφθορέων. 3 από αυτές έχουν ήδη εντοπιστεί και έχουν συλληφθεί, η αναχαίτιση άλλων 4 διεξάγεται από τα όργανα ασφαλείας της Νοβορωσίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ