Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Πούτιν πρότεινε να επιστραφεί στο Κρεμλίνο η ιστορική του όψη

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014   10:10:00 π.μ.


Ο Πούτιν πρότεινε να επιστραφεί στο Κρεμλίνο η ιστορική του όψη
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν πρότεινε το σχέδιο διαμόρφωσης του χώρου μέσα στο Κρεμλίνο της Μόσχας, ειδικότερα, να αναστηλωθούν δύο μοναστήρια και μια εκκλησία που βρίσκονταν στη θέση του 14ου κτιρίου του Κρεμλίνου, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

"Εμφανίστηκε μια ιδέα, να μην ανακαινίσουμε αυτό το σύγχρονο κτίριο (14ο κτίριο), αντιθέτως, όμως, να αναστηλώσουμε την ιστορική όψη αυτού του χώρου με δύο μοναστήρια και μία εκκλησία ", είπε ο επικεφαλής του κράτους. Την πρόταση αυτή ο Πρόεδρος εξέφρασε στη συζήτηση με το δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μόνο κατόπιν έγκρισης της κοινωνίας και της UNESCO. "Πρέπει να συζητήσουμε το θέμα αυτό με την αρχιτεκτονική κοινότητα της Μόσχας και να το εγκρίνει η UNESCO ", είπε, αφού υπενθύμισε ότι "το Κρεμλίνο βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO ". Ο επικεφαλής του κράτους θεωρεί αναγκαίο "να επεξεργαστούν το θέμα αυτό για να λύσουμε την υπόθεση αυτή με ηρεμία και με σοβαρότητα, εάν όλοι θα τη θεωρήσουν σκόπιμη ".
"Θέλω αμέσως να προσθέσω ότι δεν επιμένω σε τίποτα, είναι μια ιδέα, μια πρόταση ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος. Κατά τη γνώμη του, "εάν η κοινωνία θα το θεωρήσει σκόπιμο (να υλοποιήσει το σχέδιο), τότε πρέπει να το επεξεργαστούμε με την ησυχία μας ". Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι γνωρίζει πόσο ευαίσθητα είναι τέτοιου είδους θέματα για αρχιτέκτονες και ειδικούς.
Το ανδρικό μοναστήρι Τσούντοφ βρισκόταν στο ανατολικό μέρος του Κρεμλίνου, στην πλατεία του Ιβάν, γκρεμίστηκε το 1929-1930, στη θέση του έχτισαν μια στρατιωτική σχολή για τους ευελπίδες του Κρεμλίνου. Εδώ βρίσκονταν τάφοι πολλών ιστορικών παραγόντων, μητροπολιτών, εκπροσώπων των οικογενειών των δούκηδων και των βογιάρηδων.
Ένα άλλο αρχαίο μοναστήρι του Κρεμλίνου, της Ανάληψης, βρισκόταν δίπλα στον πύργο του Σωτήρος. Η Μονή ιδρύθηκε από την Ευδοκία, σύζυγο του δούκα Ντμίτρι Ντονσκόι, εν μοναστική ζωή Ευφροσύνη, πιθανόν στο 1386 και ήταν τόπος ταφής των Μεγάλων Δουκισσών της Μόσχας. Η Μονή γκρεμίστηκε το 1929.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ