Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Πούτιν: Κάλεσε τις πλευρές της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για σοφία και σεβασμό

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014   1:00:00 μ.μ.


Πούτιν: Κάλεσε τις πλευρές της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για σοφία και σεβασμό
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι για την επίλυση της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ οι πλευρές πρέπει να εκδηλώσουν την ανοχή, τη σοφία και τον αλληλοσεβασμό.

"Πρέπει να εκδηλώσουμε την ανοχή, τη σοφία, τον αλληλοσεβασμό για να βρούμε τη λύση ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυριακή κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαργκσιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ.
Ο Πούτιν θετικά εκτίμησε τα λόγια των δύο Προέδρων για την πρόθεση της επίλυσης του προβλήματος με ειρηνευτικό τρόπο. "Στην ουσία είναι το πιο βασικό, επειδή δεν υπάρχει μεγαλύτερη τραγωδία παρά το θάνατο των ανθρώπων ", υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος. Υπενθύμισε ότι η σύγκρουση αυτή δημιουργήθηκε εδώ και πολύ καιρό και είναι κληρονομιά της Σοβιετικής Ένωσης.
"Αναμφισβήτητα, οποιεσδήποτε δύσκολες καταστάσεις μπορούν να επιλυθούν, εάν υπάρχει καλή θέληση, και τέτοιου είδους θέληση εκ μέρους του αζερικού και του αρμένικου λαού υπάρχει ", διαπίστωσε ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είπε ότι μετά των διμερών συνομιλιών με τον Αλίεφ και το Σαργκσιάν που έγιναν την προηγούμενη ημέρα, οι ηγέτες το βράδυ έκαναν άλλη μία συνάντηση σε άτυπη ατμόσφαιρα. "Το βράδυ του Σαββάτου είχαμε άλλη μία άτυπη συνάντηση, πρέπει να ομολογήσω όμως, δόξα σοι ο Θεός, δεν έχουμε αγγίξει θέματα σοβαρού χαρακτήρα, παρόλα αυτά είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε διάφορα θέματα ", δήλωσε. Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι αυτή η προχτεσινή συνάντηση έθεσε ευνοϊκές βάσεις για τη συνάντηση αυτή.
Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι υπάρχουν διεθνείς μορφές επίλυσης του προβλήματος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. "Αναμφισβήτητα, με σεβασμό δεχόμαστε αυτές τις διεθνείς μορφές και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους μας ", υπογράμμισε ο Πούτιν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ