Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Τσούρκιν προειδοποίησε την Ουκρανία για την παράβαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014   3:03:00 μ.μ.


Ο Τσούρκιν προειδοποίησε την Ουκρανία για την παράβαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Η άρση της εκεχειρίας στον τόπο της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στα ανατολικά της Ουκρανίας θα γίνει παράβαση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο και ζήτησε να εισαχθεί αυτή η εκεχειρία για την ανάκριση των αιτιών της τραγωδίας, δήλωσε την Πέμπτη ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επί του παγκόσμιου οργανισμού Βιτάλι Τσούρκιν.

"Η εκεχειρία εγκρίθηκε με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αρ. 2166, γι’ αυτό είναι φανερό ότι είναι προφανής παράβαση αυτής της απόφασης και θα υπάρχουν πολύ σοβαρές επιπτώσεις για τις δυνατότητες των διεθνών παρατηρητών να κάνουν την ανάκρισης, όταν θελήσουν να επιστρέψουν στον τόπο της τραγωδίας ", είπε ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τα λόγια του, η ρωσική αποστολή απαγοητεύτηκε, όταν νωρίτερα την ίδια μέρα στην επίσημη διαδικτυακή πύλη της ουκρανικής κυβέρνησης εμφανίστηκε η δήλωση ότι η εκεχειρία δεν ισχύει πια, επειδή οι συμμετέχοντες στη διεθνή ανάκριση άφησαν τον τόπο της συντριβής, και δήθεν οι ίδιοι οι παρατηρητές συμφώνησαν με το γεγονός αυτό.
Όπως είπε ο Τσούρκιν, αποφάσισε θα θέσει αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και λίγο πριν από αυτό πρότεινε να ψηφιστεί η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανακοίνωση η οποία θα περιέχει έκκληση προς την ουκρανική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της. "Δυστυχώς όμως μερικά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντέδρασαν τυπικά, αφού είναι κάθετοι σε οποιαδήποτε κριτική των ουκρανικών αρχών ", είπε ο Τσούρκιν και έδωσε να καταλάβουν ότι η πρόταση της Ρωσίας μπλοκαρίστηκε.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ