Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μόσχα προς Ουάσινγκτον: χρειάζεται να εξασφαλιστεί ασφαλείς διαδρόμους για την προμήθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νοβορωσία

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   10:00:00 π.μ.


Μόσχα προς Ουάσινγκτον: χρειάζεται να εξασφαλιστεί ασφαλείς διαδρόμους για την προμήθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νοβορωσία
Ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας, στρατάρχης Σεργκέι Σοϊγκού στη συνομιλία με τον Υπουργό Αμύνης των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ συζήτησε την κατάσταση στην Ουκρανία και υπογράμμισε την άμεση ανάγκη της παύσης του πυρός και την εξασφάλιση ασφαλών διαδρόμων για την προμήθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας και την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού από την εμπόλεμη ζώνη.

Ο επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού οργάνου επίσης εξέφρασε την ανησυχία του με την ενίσχυση της πολεμικής δράσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα.
Ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας έδωσε τη λεπτομερή εκτίμηση στη δράση των ουκρανικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη και δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη η χρήση από τις κρατικές δυνάμεις της μαχητικής αεροπορίας, του βαρέος πυροβολικού, καθώς και των συστημάτων πολλαπλών εκτοξεύσεων και των πυραυλικών όπλων ενάντια στον άμαχο πληθυσμό και στην πολιτική υποδομή της περιοχής.
Η κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή της σύγκρουσης χαρακτηρίστηκε από τον Σοϊγκού ως "ανθρωπιστική καταστροφή".
Ο Υπουργός επίσης ενημέρωσε τον Χέιγκελ για τις προσπάθειες που λαμβάνονται για την προμήθεια της ανθρωπιστικής βοήθειας στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και επέστησε την προσοχή στα προβλήματα με την διέλευση της ανθρωπιστικής οχηματοπομπής.
Η συνομιλία έγινε σε μια επιχειρηματική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Μετά το πέρας της συζήτησης οι επικεφαλής των Υπουργείων Αμύνης συμφώνησαν να συνεχίσουν τις άμεσες επαφές, ανέφεραν στο Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ