Ροη ειδησεων

Δέκα ωφέλη του σεξ στον ανθρώπινο οργανισμό

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014   10:12:00 μ.μ.


Δέκα ωφέλη του σεξ στον ανθρώπινο οργανισμό
Η χρησιμότητα του σεξ στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ευρύτερα γνωστή.

Πρόσφατες έρευνες όμως ανακάλυψαν και αποκάλυψαν άλλες δέκα θετικές επιδράσεις του σεξ για την υγεία.
1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια βρήκαν ότι οι φοιτητές που έκαναν σεξ μια με δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος, σε σύγκριση με αυτούς που ήταν λιγότερο ενεργοί σεξουαλικά. Παράλληλα, οι ειδικοί της σεξουαλικής υγείας ισχυρίζονται πως οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι έχουν λιγότερες άδειες ασθενείας, πιθανώς εξαιτίας του πιο ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος που τους προστατεύει από τους παθογόνους εισβολείς. Βεβαίως, η καλή σεξουαλική ζωή δεν είναι αρκετή για να διατηρηθεί ακμαίο το ανοσοποιητικό σύστημα. Εξίσου σημαντικά είναι η σωστή διατροφή, η συστηματική άσκηση, ο καλός ύπνος, ο συνεπής εμβολιασμός και η χρήση προφυλακτικού για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
2. Ενισχύει τη libido
Η σεξουαλική πράξη από μόνης της βελτιώνει τη σεξουαλική δραστηριότητα και αφυπνίζει τη σεξουαλική επιθυμία. Ιδιαίτερα στις γυναίκες, οι ειδικοί τονίζουν πως το σεξ ενισχύει τη λίπανση, την ελαστικότητα και τη ροή του αίματος στον κόλπο, βελτιώνοντας έτσι την αίσθηση στην περιοχή και τη σεξουαλική επιθυμία.
3. Βελτιώνει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης στις γυναίκες
Ένα δυνατό πυελικό έδαφος είναι απαραίτητο για την αποφυγή της ακράτειας ούρων, η οποία έχει βρεθεί πως απασχολεί το 30% των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή τους. Η σεξουαλική δραστηριότητα γυμνάζει τους μυς του πυελικού εδάφους, διότι ο οργασμός προκαλεί συσπάσεις στην περιοχή και τους ενισχύει.
4. Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Η ερευνητική διαδικασία έχει αναδείξει μια σύνδεση ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Πιο συγκεκριμένα, μια μελέτη βρήκε ότι μόνο η συνουσία, και όχι ο αυνανισμός, μπορεί να μειώσει τη συστολική αρτηριακή πίεση.
5. Έχει τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
Μπορεί το σεξ να μην αντικαθιστά την άσκηση διάδρομο, ενισχύει όμως τον καρδιακό ρυθμό, ενεργοποιεί διάφορες μυϊκές ομάδες και η ενεργειακή δαπάνη φθάνει στις 5 θερμίδες ανά λεπτό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη φυσική άσκηση, η τακτικότητα και η συνέπεια μεγιστοποιούν τα οφέλη.
6. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής
Οι επιστήμονες συμφωνούν πως μια καλή σεξουαλική ζωή είναι ωφέλιμη για την υγεία της καρδιάς και των αγγείων. Το σεξ δεν είναι μόνο ένας καλός τρόπος να τονώσει κανείς τον καρδιακό ρυθμό, βοηθά επίσης στη διατήρηση των επιπέδων της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχει βρεθεί ότι, όταν τα επίπεδα των παραπάνω ορμονών μειώνονται, εμφανίζονται προβλήματα όπως είναι η οστεοπόρωση και η καρδιακή νόσο. Οι ειδικοί, λοιπόν, ισχυρίζονται ότι η συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής. Πιο συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακή νόσο, σε σύγκριση με τους άνδρες που είχαν σπάνια σεξουαλικές επαφές.
7. Ανακουφίζει από τον πόνο
Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα έχουν δείξει ότι ο οργασμός μπορεί να απελευθερώσει μια ορμόνη που αυξάνει την ουδό του πόνου. Η σεξουαλική διέγερση μπορεί επίσης να βοηθήσει ακόμα κι εάν δεν επιτευχθεί οργασμός. Έχει βρεθεί ότι ο κολπικός ερεθισμός μπορεί να σταματήσει τον χρόνιο πόνο στη μέση και στα πόδια, καθώς επίσης και να μειώσει τους πόνους περιόδου, τον πόνο από αρθρίτιδα και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και την κεφαλαλγία.
8. Μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη
Μια δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό αναφέρει ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν πιο συχνά, τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο στον προστάτη. Στις εκσπερματίσεις αυτές περιλαμβάνονται οι ακούσιες νυχτερινές, οι εκσπερματίσεις έπειτα από συνουσία, καθώς και αυτές έπειτα από αυνανισμό. Οι ειδικοί σημειώνουν πως δεν είναι ξεκάθαρο εάν το σεξ ήταν ο μόνος παράγοντας που επηρέασε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στον προστάτη, αλλά σίγουρα η πιο συχνή σεξουαλική επαφή δεν βλάπτει.
9. Βελτιώνει τον ύπνο
Οι ειδικοί αποκαλύπτουν πως μετά τον οργασμό απελευθερώνεται η ορμόνη προλακτίνη, η οποία προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία.
10. Ανακουφίζει από το στρες
Φαίνεται πως η σεξουαλική επαφή και η ανάπτυξη οικειότητας ανάμεσα στους δύο συντρόφους μπορούν να μειώσουν το άγχος και το στρες. Ερευνητικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το άγγιγμα και η αγκαλιά μπορεί να αυξήσουν την απελευθέρωση ορμονών που ενεργοποιούν το κέντρο ευχαρίστησης και ανταμοιβής του εγκεφάλου. Το σεξ, λοιπόν, μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα αυτοεκτίμησης και ικανοποίησης του ατόμου και φαίνεται να είναι μια καλή συνταγή όχι μόνο για μια υγιή, αλλά και για μια χαρούμενη ζωή.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ