Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Περίπου εκατό στρατιώτες και αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού αρνήθηκαν να πολεμούν στη Νοβορωσία

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014   6:04:00 μ.μ.


Περίπου εκατό στρατιώτες και αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού αρνήθηκαν να πολεμούν στη Νοβορωσία
Περίπου 100 στρατιώτες και αξιωματικοί της 72ης ταξιαρχίας που απομακρύνθηκαν από το «Κλοιό του Ιζβάρινο» κατέβηκαν από το τραίνο στην περιοχή της Μελιτόπολης και με βοήθεια των ντόπιων εθελοντών έφυγαν στα σπίτια τους «ως ιδιώτες».

Τους ακολουθούσαν οι απειλές του αρχηγείου για την ποινική δίωξη που θα ασκηθεί για την άνευ αδείας απομάκρυνση από το στρατόπεδο.
Οι λιποτάκτες αποφάσισαν να γυρίσουν στο σπίτι του, αφού έμαθαν ότι το αρχηγείο τους θέλησε να τους στείλει για την αναδιαμόρφωση των τμημάτων και έπειτα ξανά στη Νοβορωσία.
Ο ίδιος λόγος είναι και για την εξέγερση ανάμεσα σε μερικές εκατοντάδες στρατιώτες της 24ης ταξιαρχίας που επίσης απομακρύνθηκαν από το «Κλοιό του Ιζβάρινο». Δεν τους επιτρέπουν να ξεκουραστούν στο σπίτι και θέλουν να τους στείλουν αμέσως για την αναδιαμόρφωση των τμημάτων στο Χάρκοβο.
Ο αρχηγός του 4ου τάγματος της μοίρας «Dnepr» Βλαδίμιρ Παρασιούκ απευθύνθηκε στους ντόπιους δημοσιογράφους μέσω της ιστοσελίδας του στη κοινωνική δικτύσωη με έκκληση να προστατέψουν τους στρατιώτες. Υπέθεσε ότι το αρχηγείο επίτηδες δεν αφήνει τους στρατιώτες να συναντηθούν με άμαχους πολίτες.
«Αυτά τα παλικάρια μπορούν να πουν πολλά πράγματα για τα οποία η Ουκρανία δεν έχει καν ιδέα», έγραψε ο Ποροσιούκ.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ