Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Με τρεις πυραύλους «υποδέχθηκε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πάπα Φραγκίσκο

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014   12:30:00 π.μ.


Με τρεις πυραύλους «υποδέχθηκε» ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πάπα Φραγκίσκο
Την ώρα που το αεροπλάνο με τον Ποντίφικα έμπαινε στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση τριών πυραύλων μικρής εμβέλειας

«Θερμή» ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε το καθεστώς της Βόρειας Κορέας στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Νότια Κορέα.
Σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας την ώρα που το αεροσκάφος με επιβάτη τον Ποντίφικα εισερχόνταν στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση τριών μικρής εμβέλειας πυραύλων στις ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το σημείο όπου έπεσαν οι πύραυλοι ήταν σε απόσταση περίπου 100 μιλίων από το αεροπλάνο του Πάπα. Λίγη ώρα αργότερα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε άλλα δύο βλήματα που διήνυσαν μια απόσταση 220 χιλιομέτρων.
Όπως σημειώνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αυτού του είδους οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις αποτελούν συνήθη πρακτική της Πιονγιάνγκ κάθε φορά που η Σεούλ συγκεντρώνει τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ