Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο «Παπ» υπέγραψε στο Χιούστον και έκανε το... όνειρο πραγματικότητα

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014   12:09:00 μ.μ.


Ο «Παπ» υπέγραψε στο Χιούστον και έκανε το... όνειρο πραγματικότηταΤο μεγάλο ταξίδι για τον «μαγικό» κόσμο του NBA θα κάνει τελικά ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς ο Έλληνας διεθνής συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους Χιούστον Ρόκετς υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνια με τις «ρουκέτες».
Αυτό θα του αποφέρει 4.8 εκατ. δολάρια για την επόμενη σεζόν και εφόσον οι Ρόκετς ανανεώσουν το συμβόλαιο του θα πάρει 4.6 εκατ. δολάρια των δεύτερο χρόνο ενώ η Μπαρτσελόνα έβαλε 1 εκατ. στα ταμεία της όσο ήταν και το buy out του παίκτη.
Την μεταγραφή επιβεβαίωσε το γραφείο μάνατζερ στο οποίο ανήκει ο 24χρονος φόργουορντ.
Ο Παπανικολάου θα έχει συμπαίκτες στους Ρόκετς, πέραν των δύο σούπερ σταρ Χάουαρντ και Χάρντεν και μερικούς παλιούς του γνώριμους.
Πρώτα τον Τζόι Ντόρσεϊ που ήταν συμπαίκτες την φετινή σεζόν στην Μπαρτσελόνα και παλιότερα στον Ολυμπιακό, όπως και τους Μπέβερλι και Πάουελ που είχαν περάσει από τους «ερυθρόλευκους».
«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα»
Ο Έλληνας διεθνής και πρώτος σκόρερ της εθνικής στο φιλικό με τη Γαλλία στο Πο, μίλησε για τη μεταγραφή του στους Χιούστον Ρόκετς και το όνειρό του που έγινε πραγματικότητα.
«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αλλά επειδή προέχει η εθνική θα το αφήσω στην άκρη και θα υλοποιηθεί όταν πρέπει. Όσο για τις διακρίσεις που είπατε, απλά θέλω να τονίσω ότι νιώθω ευλογημένος γι' αυτά που μου έχει δώσει ο θεός,» δήλωσε από τη Γαλλία όπου συμμετέχει στην προετοιμασία της εθνικής ανδρών ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας ο Παπανικολάου. «θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την οικογένεια μου για όλα αυτά τα χρόνια.
Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να είμαι εδώ σήμερα,» πρόσθεσε ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και του Ολυμπιακού, πριν εστιάσει τις δηλώσεις του στην «επίσημη αγαπημένη»: «Το μεγάλο... όπλο αυτής της ομάδας είναι η πολλή όρεξη για δουλειά που βγάζει συνολικά στο παρκέ σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μέχρι τώρα, κάτι που συμβάλει στη βελτίωση των αδυναμιών που διακρίνονται τώρα».
Αναφορικά στο γεγονός πως αυτή η εθνική έχει πολλούς νέους παίκτες, ο Παπανικολάου είπε: «Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εθνική, καθώς έχει συμβάλει στο να υπάρχει απίστευτη όρεξη, διάθεση και ενέργεια κάθε μέρα στο παρκέ.
Σε συνδυασμό με την εμπειρία των Ζήση, Καϊμακόγλου και Μπουρούση βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν φάσεις του παιχνιδιού που χρειάζονται διόρθωση, αλλά θα δουλέψουμε για να το κάνουμε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ