Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Η Νοβορωσία υπό τα πυρά των εξολοθρευτών

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014   3:02:00 μ.μ.


Η Νοβορωσία υπό τα πυρά των εξολοθρευτών
Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ αναφέρουν ότι όλη τη νύχτα σε διάφορες περιοχές της πόλης ακούγονταν εκτοξεύσεων από το βαρύ πυροβολικό, ανακοινώνεται τη Δευτέρα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της πόλης.

Με πτώσεις των βλημάτων καταστράφηκαν μονοκατοικίες σε δύο περιοχές. Δεν υπάρχουν στοιχεία για θύματα.
Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών το βλήμα έπεσε στην κατοικημένη περιοχή του σωφρονιστικού ιδρύματος αρ. 124 στην περιοχή Κιρόβσκι. Σκοτώθηκε ένας κρατούμενος, τρία άτομα τραυματίστηκαν και άλλα 15 φέρουν ελαφρά τραύματα. Άνω από εκατό κρατούμενοι δραπέτευσαν.
Η χούντα του Κιέβου συνεχίζει να ενισχύει τις θέσεις τις στα περίχωρα του Ντονέτσκ. Οι κύριες μάχες γίνονται στην περιοχή της πόλης Κράσνι Λουτς. Οι εξολοθρευτές προσπαθούν να την καταλάβουν για να ολοκληρώσουν τον αποκλεισμό του Ντονέτσκ, οι μαχητές της λαϊκής επιστράτευσης όμως με κόστος ηρωικών προσπαθειών συνεχίζουν να κρατούν την πόλη.
Στην περιοχή Ιζούμσκο της περιοχής της πόλης Χάρκοβο καταστράφηκε η πομπή του εφοδιασμού η οποία μετέφερε τα πυρομαχικά για την ταξιαρχία αρμάτων μάχης. Τέσσερα φορτηγά με πυρομαχικά τινάχτηκαν στον αέρα. Το πέμπτο φορτηγό βρέθηκε φορτωμένο όχι με βλήματα των αρμάτων μάχης, αλλά με αμερικανικούς αντιαρματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους (FGM-148 Javelin).
Μάλλον τους Javelin έφεραν στο Χάρκοβο τα αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εφοδιασμού τα οποία άρχισαν να συχνάζουν εκεί τελευταίες νύχτες.
6 άτομα τραυματίστηκαν κατά τους βομβαρδισμούς από την χούντα του κέντρου της πόλης Γκόρλοβκα. Ένα από τα βλήματα εξερράγη δίπλα στο Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Με θραύσματα τραυματίστηκαν οι ντόπιοι κάτοικοι που βγήκαν από το καταφύγιο να αναπνεύσουν καθαρό αέρα και να κάνουν λίγη βόλτα κοντά στο ναό. Μία από τις τραυματισμένες γυναίκες έχασε την παλάμη της, ένας από τους άνδρες τραυματίστηκε με θραύσματα στα πόδια, άλλος ένας με θραύσματα τραυματίστηκε στο κεφάλι.
Στο Γκόρλοβκα, μια πόλη με πληθυσμό πολλών χιλιάδων, την οποία οι εξολοθρευτές βομβαρδίζουν από τα συστήματα βαρέως πυροβολικού, επίσης βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής χημικών υλικών "Stirol". Ο εκπρόσωπος του εργοστασίου Πάβελ Μπρίκοφ ανέφερε ότι η πτώση του βλήματος στην αποθήκη του εργοστασίου χημικών μπορεί να προκαλέσει την καταστροφική διαρροή των δηλητηριωδών ουσιών και θα οδηγήσει στο θάνατο κατοίκων όχι μόνο της Ουκρανίας, αλλά και των γειτονικώνχωρών, όπως η Ρωσία και η Λευκορωσία.
"Χτυπούν και βομβαρδίζουν από τους όλμους, Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν τα συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων πυραύλων», δήλωσε ο Μπρίκοφ. «Οι βομβαρδισμοί της πόλης και του εργοστασίου χημικών συνεχίζονται κάθε μέρα, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ".
Όπως είπε ο Μπρίκοφ, στο εργοστάσιο διατηρείται το δηλητηριώδες υλικό νιτροχλωροβενζόλιο.
"Η ακτίνα της ελάχιστης επίδρασης έχοντας υπόψη τη φόρα του ανέμους, των λεκανών των ποταμών και της θάλασσας του Αζώφ είναι τουλάχιστον 300 χλμ", προειδοποίησε.
Το νιτροχλωροβενζόλιο αφού εισέρχεται στον οργανισμό, οξειδώνει την αιμοσφαιρίνη. Το δηλητήριο επηρεάζει την καρδιά, το ήπαρ, το μυελό και μπορεί να προκαλέσει θάνατο.
Ο Μπρίκοφ υπογράμμισε ότι στα ουκρανικά ΜΜΕ το γεγονός των βομβαρδισμών που επικρατούν πολλές μέρες, και της πιθανής επίπτωσης του δυστυχήματος στο εργοστάσιο αποσιωπάται.
Νωρίτερα ο αρχηγός της λαϊκής επιστράτευσης του Ντονέτσκ Ίγκορ Στρελκόφ προειδοποίησε ότι οι εξολοθρευτές του Κιέβου έθεσαν στόχο να προκαλέσουν την παγκόσμια οικολογική καταστροφή στην περιοχή, βομβαρδίζοντας από το βαρύ πυροβολικό το εργοστασίο παραγωγής χημικών υλικών "Stirol".


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ