Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Ο Πούτιν στην Κριμαία μαζεύει όλη την ηγεσία της Ρωσίας

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014   6:10:00 μ.μ.


Ο Πούτιν στην Κριμαία μαζεύει όλη την ηγεσία της Ρωσίας
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν αρχίζει την Τετάρτη την διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της οποία στη χερσόνησο θα μαζευτεί σχεδόν όλη η ηγεσία της χώρας.

Όπως μετέδωσε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, την Τετάρτη ο Πρόεδρος θα επισκεφτεί τη Σεβαστούπολη, όπου θα διεξάγει την άμεση σύσκεψη με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Την Πέμπτη στις 14 Αυγούστου ο Πούτιν θα συναντηθεί στην Κριμαία με τους βουλευτές της Κρατικής Ντούμας. "Αναμένεται μια ανοικτή συζήτηση με τους βουλευτές σχετικά με τα επίκαιρα θέματα της ζωής της χώρας ", ανέφεραν στο γραφείο Τύπου, αφού υπογράμμισαν ότι "ιδιαίτερη προσοχή σχεδιάζεται να δοθεί σε θέματα της πρακτικής κομματικής εργασίας στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον ". Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι βουλευτές και οι υπουργοί.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ διαπίστωσε ότι στη συνάντηση με τον Πρόεδρο θα μαζευτεί το κομματικό ενεργητικό της χώρας στο οποίο ο Πούτιν θα απευθυνθεί με ένα μεγάλο λόγο. Όπως είπε ο Πεσκόφ, το γεγονός αυτό σχετίζεται με την πολιτική σεζόν που αρχίζει στη χώρα σε μερικές εβδομάδες στη Ρωσία.
Πέραν τούτου, στη Κριμαία ο Πούτιν σχεδιάζει να συναντηθεί με τους παράγοντες της τέχνης για να συζητήσει μαζί τους τα ζητήματα της ένταξης της Δημοκρατίας στο πολιτιστικό περιβάλλον της Ρωσίας.
Στις 11 Αυγούστου η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε το ομοσπονδιακό στοχευμένο πρόγραμμα της κοινωνικής και της οικονομικής ανάπτυξης της χερσονήσου μέχρι το 2020 σε ποσό των 681 δις. ρουβλίων.
Τα περισσότερα χρήματα (σχεδόν δύο τρίτα) θα δαπανηθούν στην ανάπτυξη του δικτύου μεταφορών της Κριμαίας. Σ’ αυτό το άρθρο των δαπανών περιλαμβάνονται και η γέφυρα από το πορθμό της Κέρτς, και η ανακαίνηση των βασικών δικτύων μεταφοράς, και η αναδιαμόρφωση του αεροδρομίου στη Σεβαστούπολη. Έτσι, η αυτοκινητική και η σιδηροδρομική διέλευση στη χερσόνησο από την πλευρά της Ρωσίας θα κοστίζουν στο προϋπολογισμό 247 δις. ρούβλια. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών κατασκευής της γέφυρας σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.
Το δεύτερο σημαντικό άρθρο των δαπανών είναι ο ενεργειακός τομέας. Από το ηπειρωτικό μέρος της Ρωσίας στην Κριμαία να μεταφέρουν το καλώδιο υψηλής τάσεως και να ανακαινίσουν τα τοπικά δίκτυα ηλεκτροτροφοδότησης και τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Η ανακαίνιση αυτή θα κοστίσει στο κρατικό ταμείο 70 δις, ρούβλια. Πέραν τούτου, στη χερσόνησο σχεδιάζουν να λύσουν το πρόβλημα με το νερό. Στην Κριμαία θα ανοίξουν καινούργιες γεωτρήσεις, θα επιλύσουν προβλήματα με την αποχέτευση και τους σταθμούς καθαρισμού. Το κόστος θα είναι περίπου 65 δις. ρούβλια.
Επιτέλους, για την ανάπτυξη της τουριστικής υποδομής σχεδιάζεται να δαπανηθούν από τον προϋπολογισμό περίπου 40 δις. ρούβλια. Οι δαπάνες προορίζονται στην ανάπτυξη των λεγόμενων τομέων αναψυχής σε διάφορες περιοχές της χερσονήσου. Στον τομέα αυτό οι αρχές ελπίζουν να έχουν ενεργές επενδύσεις από τους ιδιώτες.
Για την υλοποίηση του προγράμματος της ανάπτυξης του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Κριμαίας του Β.Ι.Βερνάντσκι προγραμματίζεται να δαπανηθούν πρόσθετα ποσά από τον προϋπολογισμό σε ποσό των 5 δις. ρουβλίων την περίοδο 2015-2019.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ