Ροη ειδησεων

Δείτε πώς θα είναι το αεροπλάνο χωρίς παράθυρα

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014   11:56:00 π.μ.


Δείτε πώς θα είναι το αεροπλάνο χωρίς παράθυραΠρος το παρόν υπάρχει μόνο στα χαρτιά αλλά το φουτουριστικό σχέδιο είναι εντυπωσιακό
Ένα αεροπλάνο χωρίς παράθυρα; Μπορεί να ακούγεται έως και τρομακτικό, όμως αν δει κανείς τα βραβευμένα σχέδια της εταιρίας IXION για το «Windowless Jet» είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστεί: Μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας καλύπτουν κάθε εκατοστό της ατράκτου, ενώ δεν φαίνεται ούτε καν ένα μικρό πορτάκι.
Αλλά, μη νομίσετε πως η έλλειψη παραθύρων σημαίνει και πως κανείς δεν θα μπορεί να δει τίποτα από τα 40.000 πόδια ύψος. Αντίθετα, σύμφωνα με τους σχεδιαστές, ειδικά προσαρμοσμένες κάμερες με εξαιρετικές δυνατότητες θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα από το εξωτερικό του αεροσκάφους ανά πάσα στιγμή. Οι πανοραμικές οθόνες θα προβάλουν το υλικό μετατρέποντάς το σε φαντασμαγορικό θέαμα.

Η τεχνολογία που απαιτείται για το συγκεκριμένο εγχείρημα χαρακτηρίζεται από τους υπευθύνους ως «υπάρχουσα ήδη» ή έστω, στο άμεσο μέλλον.

Εννοείται πως σε περίπτωση που για κάποιο λόγο η εξωτερική θέα δεν κρίνεται ικανοποιητική οι «γιγαντοοθόνες» θα μπορούν να προβάλουν τα πάντα: Από ταινίες και σειρές έως το Χρηματιστήριο ή φωτογραφίες από εντυπωσιακά αξιοθέατα του πλανήτη, την Καραϊβική και το Γκραν Κάνυον. Κι αν οι δουλειές σας έχουν μείνει πίσω, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε και video conference από την καμπίνα του αεροπλάνου.

κτός από το εντυπωσιακό του πράγματος, υπολογίζεται πως με την αφαίρεση των παραθύρων, τότε τα αεροπλάνα θα γίνουν ελαφρύτερα - και άρα φιλικότερα προς το περιβάλλον.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ