Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Χορηγός πολιτικού που μάχεται τους γάμους ομοφυλοφίλων το Facebook

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014   10:30:00 π.μ.


Χορηγός πολιτικού που μάχεται τους γάμους ομοφυλοφίλων το Facebook
Με τη δωρεά 10.000 δολαρίων ο κολοσσός των social media ενίσχυσε την πολιτική καμπάνια του Ρεπουμπλικάνου Σιν Ρέγιες που κατά κύριο λόγο πολεμά τους γάμους μεταξύ ίδιου φύλου στις ΗΠΑ

Το Facebook έκανε δωρεά ύψους 10.000 δολαρίων στην καμπάνια που κάνει για να εκλεγεί ο Ρεπουμπλικάνος Σιν Ρέγιες, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως για τον αγώνα του κατά του γάμου ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ.
Η συγκεκριμένη δωρεά ήταν η δεύτερη υψηλότερη στην προεκλογική καμπάνια του Ρέγιες για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το περιοδικό Newsweek, επικαλούμενο την επίσημη λίστα των χορηγιών του πολιτικού, που δημοσιεύεται υποχρεωτικά στις ΗΠΑ.
Απαντώντας μέσω email στην Huffington Post, ο εκπρόσωπος του Facebook υπερασπίστηκε τη δωρεά και επιχείρησε να αποσυνδέσει το κοινωνικό δίκτυο από την πολιτική για τους ομοφυλόφιλους:
«Το Facebook έχει ισχυρή θέση στα ζητήματα των ομοφυλοφίλων και αυτή δεν θα αλλάξει. Όμως, παίρνουμε αποφάσεις σχετικά με το ποιους υποψηφίους θα στηρίξουμε και οι αποφάσεις αυτές βασίζονται σε έναν ολόκληρο φάκελο ζητημάτων που σχετίζονται με τις δουλειές μας και όχι ένα μεμονωμένο θέμα. Μια συνδρομή προς έναν υποψήφιο δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε με κάθε πολιτική που ασκεί ή με κάθε θέση που παίρνει. Κάναμε τη δωρεά για τους ίδιους λόγους που δωρίσαμε χρήματα και σε υποψηφίους για τη Γενική Εισαγγελία που κρατούν αντίθετη θέση στο ζήτημα αυτό - επειδή έχουν δεσμευτεί για την προώθηση της καινοτομίας και ανοιχτού Διαδικτύου».
Σε κάθε περίπτωση, χρήστες του κοινωνικού δικτύου απαιτούν το λιγότερο «ίση μεταχείριση» από τον κολοσσό του Διαδικτύου και προς υποψηφίους που είναι υπέρ της καθολικής νομιμοποίησης των γάμων ομοφυλοφίλων στις ΗΠΑ. Ήδη έχουν δημιουργηθεί πολλές ηλεκτρονικές αιτήσεις που ζητούν από το Facebook να προχωρήσει σε τέτοιες χορηγίες, ενώ τα αρνητικά έως και υβριστικά ποστ και σχόλια για τον ιδρυτή του Μαρκ Ζούκεμπεργκ είναι χιλιάδες.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ