Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μετέφερε με τραίνο 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014   5:09:00 μ.μ.


Μετέφερε με τραίνο 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
Συνελήφθη ένας 27χρονος Πακιστανό από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Φαρσάλων

Μετά τα αλλεπάλληλα περιστατικά συλλήψεων για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ήρθε και η σειρά του… Ο.Σ.Ε. να χρησιμοποιηθεί από τους λαθρεμπόρους! Όμως, οι αστυνομικοί στήνουν μπλόκα και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Έχοντας πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο έφταναν φορτία λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Φαρσάλων έθεσαν υπό επιτήρηση τον Σιδηροδρομικό Σταθμό των Παλαιοφαρσάλων και εντόπισαν έναν 27χρονο Πακιστανό που κινούνταν ύποπτα, μόλις αποβιβάστηκε από την αμαξοστοιχία που έφτασε.
Ο νεαρός αλλοδαπός ακινητοποιήθηκε και, κατά τον έλεγχο που έγινε στις αποσκευές του, βρέθηκαν 1.000 πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.
Έτσι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν και εστάλησαν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών.
*** Με την ίδια κατηγορία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ένας 40χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 100 πακέτα τσιγάρων και 350 γραμμάρια καπνού χωρίς την απαιτούμενη ταινία του φόρου κατανάλωσης και συνελήφθη από άνδρες της Ασφαλείας.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ