Ροη ειδησεων

Εχασε τη δημαρχία για 12 ψήφους και προσφεύγει στο ΣτΕ

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014   11:21:00 μ.μ.


Εχασε τη δημαρχία για 12 ψήφους και προσφεύγει στο ΣτΕ
Ο λόγος για τον υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών, Στέφανος Φωτιάδη  που έχασε  τον Δήμο για 12 ψηφοδέλτια από τον αντίπαλό του Πέτρο Αγγελίδη  ο οποίος και ανακηρύχθηκε τελικά δήμαρχος.

Ο κ. Φωτιάδης ζητάει από το ΣτΕ να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σερρών ,στο οποίο προσέφυγε αρχικἀ, με   την οποία απορρίφθηκε η ένστασή του  κατά του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Σερρών.
Όπως, αναφέρει ο κ. Φωτιάδης επί συνόλου 74.346 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 42.260. Εξ αυτών τα 2.113 ψηφοδέλτια ήταν λευκά και τα 2.129  άκυρα, ενώ από τα 38.018 έγκυρα ψηφοδέλτια έλαβε εκείνος  19.003 και ο αντίπαλος του και εκλεγείς δήμαρχος κ. Αγγελίδης έλαβε 19.015. Δηλαδή, η διαφορά των ψηφοδελτίων μεταξύ των δυο μονομάχων ανέρχεται στα 12.
Από το δικαστήριο ζητάει ο κ. Φωτιάδης να αναγνωριστούν ως έγκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του που κρίθηκαν άκυρα, να αφαιρεθούν  από τον αντίπαλο του ψηφοδέλτια και να προσμετρηθούν στον συνδυασμό του και τελικά να ανακηρυχθεί δήμαρχος.
Στην αίτησή του αναφέρεται λεπτομερειακά ανά εκλογικό τμήμα στα άκυρα και έγκυρα ψηφοδέλτια καθώς και τις αλλαγές στην καταμέτρηση που πρέπει να γίνουν.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ