Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στο ιστορικό χαμηλό 13% η δημοτικότητα του Ολάντ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014   11:18:00 μ.μ.


Στο ιστορικό χαμηλό 13% η δημοτικότητα του Ολάντ
Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο TNS-Sofres δείχνει ότι η δημοτικότητα του Ολάντ μειώθηκε κατά πέντε μονάδες τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ εν ενεργεία πρόεδρος.

Ο σοσιαλιστής Ολάντ έχει χάσει την υποστήριξη πολλών, μεταξύ ιδίως των αριστερών ψηφοφόρων, εξαιτίας κυρίως της αγανάκτησής τους για την οικονομική πολιτική του, καθώς η ανεργία έχει ξεπεράσει το 10% και η ανάπτυξη είναι σχεδόν μηδενική.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 28 Αυγούστου ως την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την αποχώρηση του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ και την αντικατάστασή του με τον 36χρονο πρώην τραπεζικό Εμανουέλ Μακρόν, μια κίνηση που θεωρήθηκε νέα στροφή του Ολάντ προς τα δεξιά.
Έκτοτε ο γάλλος πρόεδρος έχει έρθει εκ νέου σε δύσκολη θέση μετά την κυκλοφορία ενός βιβλίου της πρώην συντρόφου του και πρώτης κυρίας της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ, στο οποίο τον περιγράφει ψυχρό και αδιάφορο, ενώ επισημαίνει ότι ο Ολάντ αποκαλούσε στις ιδιωτικές του συνομιλίες «ξεδοντιάρηδες» τους φτωχούς.
Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, που ήταν νωρίτερα φέτος ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην κυβέρνηση του Ολάντ με ποσοστό δημοτικότητας άνω του 50%, είδε επίσης το ποσοστό του να πέφτει στο 30% τον Αύγουστο, σημειώνοντας πτώση 14 μονάδων σε διάστημα δύο μηνών.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/264922/sto-istoriko-hamilo-13-i-dimotikotita-tou-olad-/#ixzz3CMv151n0
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ