Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Σπείρα τσιγγάνων έκλεψε 13 φορτηγά στη Βοιωτία

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014   3:28:00 μ.μ.


Σπείρα τσιγγάνων έκλεψε 13 φορτηγά στη Βοιωτία
Η εξάρθρωση της συμμορίας που δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2013, ξεκίνησε όταν ένας 40χρονος Αλβανός είδε τα μέλη της να κλέβουν με αντίγραφο κλειδιού το αγροτικό του

Τέλος στη δράση μιας τριμελούς σπείρας τσιγγάνων που είχαν ρημάξει τα Ι.Χ. φορτηγάκια σε όλη τη Βοιωτία, έβαλε η συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Ασφαλείας και Τροχαίας Λιβαδειάς και Θηβών. Οι δράστες, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος, ομολόγησαν ως τώρα 13 κλοπές αγροτικών ιδίας μάρκας και τύπου με τη χρήση πασπαρτού και η έρευνα συνεχίζεται.
Η εξάρθρωση της συμμορίας που δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2013, ξεκίνησε όταν ένας 40χρονος Αλβανός είδε τα μέλη της να κλέβουν με αντίγραφο κλειδιού το αγροτικό του που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του στην Λιβαδειά. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και έδωσε και τα στοιχεία κυκλοφορίας ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν δυο από τους δράστες.
Το Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν ένας 34χρονος και ένας 17χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή της Λιβαδειάς, ακινητοποιήθηκε και οι δυο τσιγγάνοι συνελήφθησαν, ενώ ο 24χρονος συνεργός τους που οδηγούσε το κλεμμένο φορτηγάκι συνελήφθη λίγο αργότερα στη Θήβα και το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του. Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν  οκτώ πασπαρτού και τρία κινητά, καθώς και το αυτοκίνητό τους ως μέσο τέλεσης κλοπής.
Κατά την προανάκριση, εξιχνιάστηκαν 13 κλοπές πανομοιότυπων αγροτικών φορτηγών στις περιοχές της Βοιωτίας Άγιο Δημήτριο, Αλίαρτο, Βάγια, Καπαρέλι, Λεοντάρι, Λεύκτρα, Νεοχώρι, Ορχομενό και Πλαταιές. Όλες είχαν γίνει με την ίδια μέθοδο και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες. Τα μέλη της οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς που τους άσκησε δίωξη για διακεκριμένες κλοπές και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ