Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Στις ασκήσεις στα ανατολικά της Ρωσίας συμμετέχουν πάνω από 155 χιλιάδες στρατιώτες

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014   5:15:00 μ.μ.


Στις ασκήσεις στα ανατολικά της Ρωσίας συμμετέχουν πάνω από 155 χιλιάδες στρατιώτες
Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσίας προσέλκυσε στις ασκήσεις στρατηγικής "Ανατολή-2014" πάνω από 155 χιλιάδες στρατιώτες, χιλιάδες πολεμικά μηχανήματα, εκατοντάδες αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και δεκάδες πλοία.

Για το γεγονός αυτό την Τρίτη ο Υπουργός Αμύνης, στρατάρχης Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν.
"Συνολικά στις ασκήσεις συμμετέχουν πάνω από 155 χιλιάδες στρατιώτες, περίπου 8 χιλιάδες μονάδες οπλισμού και πολεμικών μηχανημάτων, μεταξύ άλλων πάνω από 4 χιλιάδες μαχητικά τεθωρακισμένα, 632 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 84 πλοία", είπε ο Σοϊγκού κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης από τον Πετροπάβλοβσκ-Καμτσάτσκι.
Όπως είπε ο Υπουργός, "σε γενικές γραμμές οι ασκήσεις διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα ".
"Ήδη μπορούμε να κάνουμε κάποια προκαταρκτικά συμπεράσματα. Λόγω της προμήθειας σε στρατεύματα σύγχρονου οπλισμού και πολεμικών μηχανημάτων αυξήθηκαν οι μαχητικές, επιθετικές ικανότητες και δυνατότητες ευελιξίας ενώσεων και στρατευμάτων. Η παραλαβή νέων μέσων επικοινωνίας και η αυτοματοποίηση επέτρεψαν να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η άμεση διαχείριση διάφορων ομάδων στρατού ", ανέφερε ο Υπουργός.
Εικάζεται ότι ο Υπουργός Σοϊγκού επί τόπου θα παρακολουθεί πώς κατά τη διάρκεια της αντιαποβατικής επιχείρησης από δύο πυρηνικά υποοβρύχια και το πυραυλιοφόρο καταδρομικό "Varyag" του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού θα εκτοξευτούν βαλλιστικοί πύραυλοι. Πρέπει να καταστρέψουν τους πραγματικούς στόχους που προσομοιώνονται με πλοία του υποθετικού εχθρού.
Οι ασκήσεις άρχισαν στην Άπω Ανατολή και την Ανατολική Σιβηρία στις 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Αντίστοιχες σε μέγεθος ασκήσεις «Δύση» έγιναν από κοινού με τη Λευκορωσία από τις 20 έως τις 26 Σεπτεμβρίου της περσινής χρονιάς. Οι ασκήσεις "Ανατολή-2014" είναι μια λογική συνέχειά τους.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ