Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Οριακό «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δείχνει νέα δημοσκόπηση -Στις 18 Σεπτεμβρίου το κρίσιμο δημοψήφισμα

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014   5:21:00 μ.μ.


Οριακό «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δείχνει νέα δημοσκόπηση -Στις 18 Σεπτεμβρίου το κρίσιμο δημοψήφισμα
Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Τimes δίνει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, 11 ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το «ΝΑΙ» όπου ανήκει το στρατόπεδο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «ΟΧΙ» όπου βρίσκονται οι αντίπαλοί τους εκείνοι που τάσσονται υπέρ της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οσμπορν στην τηλεόραση του BBC ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την παραχώρηση επιπρόσθετης αυτονομίας στη Σκωτία σε φορολογικά, δημοσιονομικά και προνοιακά θέματα εφόσον οι Σκωτσέζοι απορρίψουν την πρόταση για ανεξαρτησία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.
«Θα δείτε μέσα στις επόμενες ημέρες ένα σχέδιο δράσης για την παραχώρηση μεγαλύτερων εξουσιών στη Σκωτία, περισσότερης αυτονομίας στη φορολογία, σε θέματα δαπανών, περισσότερη (...) εξουσία στο σύστημα πρόνοιας (...) που θα τεθεί σε ισχύ εάν επικρατήσει το Όχι στο δημοψήφισμα» είπε ο υπουργός.
Ο Οσμπορν σημείωσε ότι για το σχέδιο αυτό έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη και των τριών μεγάλων κομμάτων στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Πηγή: Οριακό «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας δείχνει νέα δημοσκόπηση -Στις 18 Σεπτεμβρίου το κρίσιμο δημοψήφισμα | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/169319#ixzz3CdWazglG


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ