Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μουντομπάσκετ 2014: Στα ημιτελικά με επίδειξη δύναμης οι ΗΠΑ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   10:06:00 π.μ.


Μουντομπάσκετ 2014: Στα ημιτελικά με επίδειξη δύναμης οι ΗΠΑΤο «εμπόδιο» της Σλοβενίας αποδείχθηκε πολύ χαμηλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που σκοράροντας 70 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (!) επιβλήθηκαν εύκολα των Βαλκάνιων με 119-76, προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και στον ημιτελικό της Πέμπτης θα αντιμετωπίσουν τη Λιθουανία.
Η ευστοχία των Σλοβένων στο πρώτο δεκάλεπτο σε αντιδιαστολή με τα «τούβλα» των Αμερικανών (9/31 σουτ) δημιούργησαν κάποια υποψία αντίστασης, που όμως χάθηκε γρήγορα όταν οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι άρχισαν να κάνουν... πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα.
Με τους Φαρίντ, Ντέιβις να κυριαρχούν στον αέρα και τον Τόμπσον να αρχίσει τον «βομβαρδισμό» από την περιφέρεια το 4-8 στο 4΄ έγινε ταχέως 26-15 στο 9ο λεπτό.
Ο NBAer της Σλοβενίας, Γκόραν Ντράγκιτς, είχε καθηλωθεί στους 2 πόντους, ενώ οι αθλητές του Γιούρι Ζντβοτς συμπλήρωσαν γρήγορα τα πέντε φάουλ στέλνοντας 14 φορές τις ΗΠΑ στις βολές.
Οι Αμερικανοί μπήκαν στη δεύτερη περίοδο προηγούμενοι με 7 πόντους (29-22), όμως η άμυνα ζώνης και η αστοχία του αντίπαλου που συνεχιζόταν διατήρησαν την ίδια διαφορά ως τη λήξη του ημιχρόνου (42-49).
Τα πάντα ωστόσο κρίθηκαν στην τρίτη περίοδο, όταν οι κουρασμένοι πια Σλοβένοι άρχισαν να υποπίπτουν σε απανωτά λάθη, με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στις ΗΠΑ για ρεσιτάλ παραγωγικότητας (37 πόντοι στο 3ο δεκάλεπτο). Η διαφορά έφτασε στο +22 (86-64) και το παιχνίδι είχε πια κριθεί.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ