Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

Μουντομπάσκετ 2014: Προκρίθηκαν τα φαβορί

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014   9:03:00 π.μ.


Μουντομπάσκετ 2014: Προκρίθηκαν τα φαβορίΚαι τα τέσσερα φαβορί προκρίθηκαν στα προημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου της Ισπανίας, μετά τη σημερινή πρώτη ημέρα των χιαστί αγώνων του τουρνουά (φάση των «16»).
Ισπανία, ΗΠΑ, Σλοβενία και Γαλλία συνεχίζουν στη διοργάνωση μετά τις νίκες τους επί των Σενεγάλης, Μεξικού, Δομινικανής Δημοκρατίας και Κροατίας σε αγώνες που έγιναν στη Βαρκελόνη και στη Μαδρίτη.
Οι «οικοδεσπότες» του Μουντομπάσκετ επιβλήθηκαν με 89-56 της Σενεγάλης, έχοντας σε ένα ακόμη ματς ως κορυφαίο τον Πάου Γκασόλ με 17 πόντους, ενώ με 11 τελείωσαν το παιχνίδι οι Ιμπάκα, Καλντερόν και Ρέγες.
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της η Σλοβενία του Γιούρι Ζντοβτς πέρασε στους «8» του παγκοσμίου κυπέλλου μετά το 71-61 επί της Δομινικανής Δημοκρατίας.
Ο Ζόραν Ντράγκιτς με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ με 12 τελείωσε την αναμέτρηση ο αδελφός του, Γκόραν.
Κανένα πρόβλημα απέναντι στο Μεξικό δε συνάντησε η ομάδα των ΗΠΑ και με το άνετο 86-63 πέρασε στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Ο Στέφεν Κάρι με 20 πόντους ήταν ο κορυφαίος των Αμερικανών, που θεωρούνται το υπ' αριθμόν 1 φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
Το ντέρμπι, όπως αναμενόταν, έγινε στη Μαδρίτη, όπου η Γαλλία επιβλήθηκε της Κροατίας με 69-64 κιαι πήρε το εισιτήριο για την οκτάδα του τουρνουά.
Μπατούμ με 14 πόντους και Φουρνιέ με 13 ήταν οι κορυφαίοι των πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς με 27 ξεχώρισε από τους Κροάτες, που αν και πήγαν με μεγάλες φιλοδοξίες στην Ισπανία αποκλείστηκαν μόλις στην 2η φάση της διοργάνωσης.
    Τα πρώτα δύο ζευγάρια των «8»
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα στην φάση των προημιτελικών θα παίξουν, Σλοβενία-ΗΠΑ (Τρίτη 9/09, Βαρκελόνη) και Γαλλία-Ισπανία (Τετάρτη 10/09, Μαδρίτη).


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ