Ροη ειδησεων
Ελατε στην παρεα μας

«Τελικά το Μουντιάλ 2022 δεν θα γίνει στο Κατάρ», λέει στέλεχος της FIFA

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014   8:00:00 μ.μ.


«Τελικά το Μουντιάλ 2022 δεν θα γίνει στο Κατάρ», λέει στέλεχος της FIFAΔεν συνέβη κάτι απρόοπτο, απλώς τώρα οι υπεύθυνοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έχουν «δεύτερες σκέψεις» λόγω της ζέστης
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 δεν θα γίνει στο Κατάρ, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα, λέει ο Θίο Ζβάντζιγκερ, αξιωματούχος της FIFA. «Προσωπικά πιστεύω ότι τελικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν θα γίνει στο Κατάρ» είπε ο Γερμανός στην εφημερίδα Sport Bild.
«Οι γιατροί λένε πως δεν μπορούν να αποδεχθούν την ευθύνη με ένα Μουντιάλ που θα διεξάγεται υπό αυτές τις συνθήκες» υποστηρίζει ο Ζβάντζιγκερ, που είναι και πρώην πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.
Παρότι το Κατάρ υποστηρίζει πως θα εξοπλίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις με ειδικά συστήματα ψύξης, ώστε οι θερμοκρασίες να διατηρούνται σε ανεκτά επίπεδα για αθλητές, συνοδούς και φιλάθλους, εν τούτοις, φαίνεται πως τώρα οι υπεύθυνοι της FIFA συνειδητοποιούν πως αυτό δεν είναι αρκετό για τα εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλων που επισκέπτονται κάθε φορά τη διοργανώτρια χώρα.
«Μπορεί να τα καταφέρουν να "δροσίσουν" τα στάδια αλλά ένα Παγκόσμιο Κύπελλο δεν διεξάγεται μόνο εκεί», επισημαίνει τώρα ο Ζβάντζιγκερ. «Θα ταξιδέψουν φίλαθλοι από όλο τον κόσμο και το πρώτο περιστατικό κατά το οποίο θα απειληθεί ανθρώπινη ζωή θα προκαλέσει έρευνα από εισαγγελείς, στην οποία κανένας αξιωματούχος της FIFA δεν θα θέλει να απαντήσει», εξηγεί.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι της FIFA με τους οποίους επικοινώνησε το πρακτορείο, τονίζουν ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις και όχι της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.
Σε συνέντευξή του τον Μάιο, ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ, παραδέχθηκε πως η ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ ήταν λάθος και πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να διεξαχθεί χειμώνα.
Εν τω μεταξύ, τόσο η FIFA όσο και η διοργανώτρια αρχή του Κατάρ έχουν πολλές φορές να απαντήσουν για περιπτώσεις διαφοράς στα έργα και κυρίως για τις συνθήκες εργασίας στα εργοτάξια, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες εργάτες ως σήμερα.


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ